I TO SVE BEZ MRKVE

Penzioner hipnotizira zečeve da bi ih opustio

15.04.2010 u 10:49

Bionic
Reading

Penzioner i djed Cliff Penrose iz St. Austella u Velikoj Britaniji bavi se uzgojem zečeva već 30 godina, no počeo ih je hipnotizirati tek kad je zbog infarkta otišao u prijevremenu mirovinu. Tvrdi da zečevi koje stavlja u trans žive dulje jer im njegova tehnika smanjuje stres

Cliff Penrose prvi je 'šaptač zečevima', a razvio je i posebnu tehniku hipnoze pri kojoj mali sisavci leže na leđima s nogama u zraku. U trans ih baca masažom trbuha, a jednom kad se opuste zatvore oči i ponekad ostanu nepomični i do deset minuta.

Umirovljenik iz Cornwalla uvijek hipnotizira svoje zečeve prije odlaska veterinaru da bi bili mirni za vrijeme pregleda. Dosad je bacio u trans stotine zečeva, a odnedavno ima i poseban telefonski broj za ljude koji imaju problema sa svojim dugouhim ljubimcima.

No gospodin Penrose kaže da je korijen problema obično u vlasnicima zečeva koji se ne znaju brinuti za njih. Otkrio je da zečevi uglavnom osjećaju kakvog je raspoloženja onaj tko ih dira, pa ako je vlasnik pod stresom, i ljubimac će postati nervozan.