NAJPLAŠLJIVIJI KOLI U BRITANIJI

Ovčarski pas koji se panično boji ovaca

24.06.2011 u 10:42

Bionic
Reading

Graničarski koli Ci, suprotno svojoj prirodi, razvio je strah od ovaca, što mu pomalo onemogućava da obavlja svoj svakodnevni posao

Unatoč pedigreu, Ci je dokaz da instinkt nije dovoljan da bi se prevladala neka vrsta fobije. U njegovom slučaju, paničan strah od stada ovaca. Četverogodišnji graničarski koli razvio je fobiju kad ga je vlasnica Jane Lippington kao štene odvela na livadu i suočila sa stadom. Umjesto da potrči za njima, ovce su potrčale za njim.

Jane kaže da Ci instinktivno želi raditi s ovcama, ali se previše boji. 'Ako pobjegnu od njega, on će potrčati za njima kao pravi ovčarski pas, ali čim mu se suprotstave, on bježi. Ovce mogu biti prilično agresivne ako misle da kontroliraju situaciju. Jedino što mogu učiniti jest da ih sama potjeram, a onda mi se Ci pridruži', kaže vlasnica.

Unatoč tome što na svojoj farmi u engleskom Somersetu uglavnom sami paze na stado od sto ovaca, Jane i njezin muž Donald ne mogu zamisliti život bez bojažljivog kolija.

'Možda je najgori ovčarski pas u Britaniji, ali nema šanse da ga se riješimo. On je dio obitelji. Snimila sam ga samo zato što mislim da je smiješan', rekla je gospođa Lippington.