SKRIVENE PORUKE

Otkrivaju li snovi da ste pod stresom?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 23.08.2012 10:53
  • Objavljeno 23.08.2012 u 10:53
žena oblak

žena oblak

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Stresne situacije koje doživljavamo u svakodnevnom životu često se znaju pojaviti i u našim snovima, uglavnom zaogrnute raznim simbolima. Od oluja i prometnih nesreća do smrti i mačaka – sve su to zapravo skriveni znakovi stresa
Thinkstock

Thinkstock

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Nagost

Šećete se ulicom ili ste na putu prema poslu i odjednom ste goli. Prožima vas neugoda i ne možete vjerovati da ste se zaboravili odjenuti, no nitko ne obraća pažnju na vaš problem. Zvuči li vam poznato ovaj san?

Prema Gustavusu Hindmanu Milleru, autoru knjige '10.000 interpretiranih snova', ako ste sanjali san u kojem ste goli u javnosti, uskoro bi vam se mogao dogoditi neki skandal. Dream Moods, internetska stranica koja se bavi interpretacijom snova, kaže da se osjećate posramljeno ili nezaštićeno kad sanjate snove u kojima nemate odjeću na sebi onda kada biste je trebali imati.

Oluje

Oluje simboliziraju nestabilnost i napetost u našim životima. Ako sanjate oluju, vjerojatno ste doživjeli gubitak, šok ili neku katastrofu u osobnom životu.

Millerovo tumačenje sna s olujom je bolest koja ne jenjava, loš poslovni dogovor i odvajanje od prijatelja. Ako oluja završi prije nego što se probudite, ne gubite nadu – stres koji ćete doživjeti bit će znatno manji.

Sudari

Sudari u snovima predstavljaju duboko usađenu nervozu i razne jake strahove. Mnogi ljudi misle da je san u kojem imaju prometnu nesreću najava stvarne nezgode na cesti, no to uglavnom nije tako.

Sudar može predstavljati osjećaj da vam život ide u lošem pravcu. Ako se previše trudite ili nemate kontrolu koju biste željeli imati nad svojim odlukama, stres koji to stvara manifestirat će se u snovima.

Dream Moods interpretira svaki sudar zasebno – automobilska nesreća predstavlja šok ili bolno iskustvo, a avionska nesreća znači da ste si postavili previsoke ciljeve.

Pakao

Svugdje oko vas pucketa vatra, lava teče, a društvo vam prave vrazi? Vjerojatno patite jer ste u nepopravljivoj situaciji.

Radi se o unutarnjim strahovima i potisnutom osjećaju krivnje, no ako sanjate vatru koja nije vezana uz pakao, razlozi za to mogu biti strast, želja, prosvjetljenje, nadolazeća promjena ili bijes.


Smrt

Iako snovi o vlastitoj i smrti bližnjih pripadaju najneugodnijim iskustvima takve vrste, stručnjaci za interpretaciju snova kažu da je u pitanju simbolizam, a ne budućnost. Miller tvrdi da bilo koja nerazriješena situacija može dovesti do sna o smrti.

Snovi u kojima netko umre često mogu predstavljati kraj karijere ili, naprimjer, braka.

Thinkstock

Thinkstock

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Kukci

Millerovo tumačenje snova s kukcima je to da nam u budućnosti prijeti jako komplicirana situacija u svakodnevnom životu. Dream Moods smatra da vas nešto muči pa zato sanjate kukce.

Treća moguća interpretacija kukaca u snovima je da predstavljaju seksualne misli.

Mačke

Mačke uglavnom predstavljaju nesreću. Jedino u slučaju ako ste izrazit ljubitelj mačaka, snovi u kojima se one pojavljuju predstavljaju kreativnost, nezavisnost i moć.

Miller kaže da biste mogli uspješno svladati prepreke ako ste u svom snu sposobni ubiti mačku ili je otjerati. No u slučaju prijateljski raspoložene mačke ili zmije čeka vas skora svađa.

Gubitak zuba

Kad sanjamo da smo izgubili zube, zapravo nas je strah od povrede ponosa. Ako vam netko u snu izbije zube, čeka vas iznenadna nesreća. Stari i istrunuli zubi znače probleme na zdravstvenom i poslovnom planu.

Još jedna interpretacija sna o gubitku zuba je osjećaj nemoći u životu. U tom se slučaju ponekad radi o ulasku u nešto novo i nepoznato.

Stručnjaci se generalno slažu s mišljenjem da snovi u kojima gubimo zube predstavljaju nesigurnost.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi