TRAG U POVIJESTI

Od svakodnevne molitve ostavio otisak stopala u podu

03.06.2014 u 07:47

Bionic
Reading

Ljudi su robovi navika, a ništa to ne ilustrira tako dobro kao kineski redovnik koji se tijekom zadnjih 20 godina svaki dan molio i do 1.000 puta i tako u drvenom podu ostavio otiske svojih stopala

Kineski redovnik Hua Chi može reći da je ostavio svoj trag u svijetu – tijekom 20 godina svaki se dan molio i do 1.000 puta i tako u drvenom podu hrama u Tongrenu ostavio otiske svojih stopala. Njegova svakodnevna rutina sastoji se od dolaska u hram prije svitanja i klečanja na istom mjestu.

Otisci koje je Hua Chi ostavio duboki su oko tri centimetra. Dok je bio mlađi, redovnik je znao pružati se čak i do 3.000 puta dnevno.

'Ostario sam, pa se zadnjih godina pružam samo oko 1.000 puta dnevno', kaže Hua Chi.


Nakon molitvi, predani 70-godišnji redovnik još i šeće oko hrama. Hua Chi nada se kako će mu molitve omogućiti lagan prijelaz u život poslije smrti.

Prema vjerovanju budističkih redovnika duša poslije smrti prolazi kroz proces koji određuje hoće li doći do ponovnog rođenja ili stanja nirvane. Mlađi redovnici nadahnuti su Hua Chijevom vjerom. Jedan od najvatrenijih Hua Chijevih sljedbenika je 29-godišnji Genden Darji koji se nada da će jednog dana stati u otiske koje je njegov mentor ostavio.