HODAJMO ZAJEDNO

Nintendo priprema novu 'zdravu' igru

18.12.2008 u 10:00

Bionic
Reading

Nakon glazbenih igara poput Guitar Heroa i Rock Banda, novi hit među igračima i njihovim roditeljima su igre namijenjene mršavljenju i održavanju kondicije

Nije tajna da je Wii Fit jedan od najtraženijih božićnih poklona te da je Angelina Jolie vratila vitku liniju nakon poroda zahvaljujući sinu Maddoxu koji joj ustupa Nintendo DS i igru Let’s Pilates tri puta tjedno. Pomama za slični igrama sasvim će se sigurno nastaviti i iduće godine, a jedna od njih bit će i Walk with Me! za Nintendovu konzolu DS. Walk with Me! bi se trebao pojaviti 20. veljače na tržištu, a osim samog softvera, bit će upakiran s dva mjerača koji će tijekom dana mjeriti vašu aktivnost, tempo i koliko ste koraka napravili.

Podaci se na kraju tjedna putem bežične mreže prebacuju na konzolu i uspoređuju s planiranim vrijednostima. Ako ostvarite zadano, otključat će se novi tipovi pod-igara, a kako mjerači mogu pohraniti do četiri profila, natjecanje među ukućanima je zagarantirano. Kako kažu u Nintendu, cilj im je potaknuti ljude da razmisle o tome koliko se kreću na zabavan način, a sudeći po opisu, uopće ne sumnjamo da će u tome uspjeti.