POMAHNITALI GURUI OKO NAS

Neki jedu bunike, neki opće s ježevima

guru400

guru400

Izvor: tportal.hr / Autor: -

Ako i niste bili na lokalpolitičkom šamanskom obredu, čvaknuli par bobica bunike ili završili na psihijatriji, još stignete. Doduše, možda vas više napaljuje ispijanje meda i mlijeka u kojoj su se otapala stopala vašeg duhovnog mentora ili seksualno općenje s ježevima. Gurui, vračevi i iscjelitelji našeg podneblja nerijetko će kirurški precizno odstraniti dostojanstvo i inteligenciju svojih sljedbenika. Evo kako

Samoborski guru Rožman
Guru koji je nosio titulu 'Gopal Prema das, učenik om Visnupada 108 Paramahamsa Sri Srimad Bhakti Vaibhava Puri Gosvami Maharaja, istaknutog učenika Srila Bhaktisiddhanta Saraswati Thakure', što su pojedinci iz njegove okoline skratili na lakše pamtljivi nadimak 'komad budale', odvojio se 2001. od matičnog Hare Krišna pokreta i osnovao vlastitu zajednicu. Nesumnjivo, posjedovao je nekoliko superluksuznih duhovnih moći. Recimo, njegovi sljedbenici, mahom cure i dečki između 18 i 24 godine, svjedočili su da s učiteljem svakodnevno igraju košarku i stolni tenis protiv Krišne i Isusa. Problem bi tu i tamo nastao kod stolnog tenisa jer je samoborski guru tvdio da se stol stalno okreće i mijenja boju, što ga je valjda dekoncentriralo.

Onako iscrpljenom i oznojenom od nebeskih turnira, klinci bi prosvijećenom vođi prali stopala u medu i mlijeku te se potom njima počastili. Ozvježavajući napitak od ocijeđenih Rožmanovih papaka budio je, valjda, nadu u postizanje istog stupnja svijesti. Mentor bi ih potom poslao da prosjače po gradu, a od prikupljene love navodno je kupovao nekretnine. Samoborski stolnotenisač je završio na općinskom sudu zajedno s učenikom Lukom Roccom zbog držanja i prijevoza robova.

Ante Pavlović u najboljem izdanju
Pomahnitali kiropraktičar Pavlović
Iscjelitelj koji okolo hoda bos, trga ljudima ruke i noge te bičuje župnike i starce po Donjem Dragonošcu i okolnim metropolama uspio je svojedobno oko sebe okupiti čitavu grupu pacijenata nad kojima se učiteljski iživljavao. Jačanje imuniteta i kiropraktičko 'centriranje' ćelavi duhovni predator postizao je udarcima nogu i šamaranjem svojih učenika. Među njima je bilo i žena s malom djecom koje je pak, između ostalog, prisiljavao i na ljekovito kupanje u promrzloj Savi.

Već pet puta pravomoćno osuđivan zbog nasilnih kaznenih djela, Pavlović je i u zatvoru radio senzacije poput one kada se pokenjao nasred dvorišta u Remetincu. Na zapovijed čuvara da počisti svoj izmet, odgovorio je: 'Dobro, skoro se sve skorilo.'

Svoje je iscjeliteljske moći doktor kostolomac najživopisnije demonstrirao 30. travnja 2000. kada je rukama i nogama premlatio i izbičevao lokalnog župnika i njegovog zvonara. U zadnjoj, pak, akcijskoj epizodi skočio je sa svog konja na haubu susjeda Ivice Anića, skakao po njoj te mu razbio žmigavac i demolirao branik.

HDZ-ov šaman Hodak
Čušpajz amaterskog šamanizma, hinduizma i kršćanstva koji je na novogodišnjem ritualu završio tragedijom, a skuhan po receptu HDZ-ova načelnika Općine Saborsko, samo je još jedan paragraf u genijalnoj povijesti domaćeg duhovnjaštva. Afera opisana i kao 'halucinogeni Hamlet iz Mrduše Donje' odigrala se uz šatorsku vatru i psihodeličnu biljku buniku koja raste ljudima skoro pa iza plota.

Što je natjeralo Hodakove sljedbenike da se natrpaju bobicama čija je toksičnost do u detalje poznata već nekoliko stoljeća, nije poznato. Hrvatski šamanizam očito preferira halucinacije i tripove, dok brigu oko eventualnog prosvjetljenja ostavlja na teret Elektri i tvornicama žarulja.

Kaćunkov vudu ritual
U vrzino kolo kretenskih obreda, iscjeliteljskih praksi i vizionarskih izjava smjestio se prije par godina i don Anđelko Kaćunko, tadašnji kancelar Vojnog ordinarijata, kada je izjavio da je 'predsjednik Tuđman obolio i umro nakon što je na Samoborskom fašniku na njegovoj lutki izveden zloglasni vudu ritual bodenjem lutke iglama'. No jedino vudu pitanje koje se tu nameće je sljedeće - tko je gluplji, oni koji bi to učinili ili oni koji bi povjerovali u učinak? Pomisao da nekome treba Samoborski fašnik da bi obavio smrtonosni vudu ritual potrebuje okultne količine poremećenosti. Ono, krafne, kremšnite, kuhano vino pa malo bockanja iglicama. Dakako, ispod štanda s medenjacima i licitarskim srcima.

Ništa manje satirična nije bila ni psihoza koja se stvorila ne tako davno u Zaprešiću, a sve oko pronađene krpene lutke, par kapi voska od svijeća te nekoliko predmeta koji nemaju nikakve veze s vuduom. Na zidu pored pisalo je 'Tea'. Mračni demonski obred imao je sva obilježja svima poznate kvartovske mistične pojave: zaljubljenog tinejdžera.

bhdani.com

bhdani.com

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Makajina ljubavno-erotska terapija na Jadranu
Pet žena i još više seksa - Makaja
Franjo Milićević iz Mostara skužio je u jednom trenutku života da kroz 'dezintegraciju samog sebe' može prepustiti svom piši da odigra integrativnu ulogu u sveopćem kaosu duhovnih nauka. Tako i bi. Guru ga poče gurat. Poznatiji kao Makaja, poligamni pravnik koji se prečitao seksualne mistike isfurao je pravi rodnogrudni bosanski lonac tantričkih i kršćanskih predaja, koje je začinio vlastitom patologijom te složio ljubavno-erotsku sekticu Komaja gdje ti prijeti ekskomunikacija, ako svršiš u manje od šest sati seksa. OK, ne baš. Nisu toliko konzekventni.

Narcisoidni guru kojem je, bez sumnje, najdraži dio učenja inicijacija novih studentica željnih konačnog progledavanja na međunožno oko, u međuvremenu je otvorio centar za seksualno osvješćivanje , tj. 'crkvu ljubavi', u Ližnjanu kod Pule. Razapet između Švicarske i Hrvatske usrećuje svojih pet supruga, a neke od članica svjedočile su da traži da ga žene dočekuju navlaženih usana i poluotvorenih usta. Kakogod, opsesiju neuronskim završecima na glaviću kod Makaje jedino nadilazi opsesija vlastitim likom i djelom, koja, između ostalog, štrca i s njegove web stranice. Čovjek je, kako se pohvalio, u Americi pobrao nagradu za seksualnu inteligenciju. Nazivaju ga i seksualnim prosvjetiteljem Južnih Slavena. Oprosti, stari, ovdje se ipak preferira vaginalni mrak. Kužiš?

Seksualno općenje s ježevima
Mostarski je pastuh sa svojom seksologijom još uvijek manje bolna alternativa savjetima srpskih vračara. Već ima oko dvije godine da se sjećamo slučaja tridesetogodišnjaka iz Kragujevca koji je završio na kirurgiji jer je proveo u djelo narodnu mudrost o spolnom općenju s ježom. Priča kazuje da je momak htio biti bolji ljubavnik i lokalna mu je vještica savjetovala da bodljikavca malo skuha pa primi odostraga. Možda je htio osvježiti seksualni život no osvježio je tek kirurške anale s dijagnozom izbušenog penisa i obilnog krvarenja. Jedan drugi je po istom magijskom receptu prikliještio testise između dva mlinska kamena sa suludom nadom u veću potenciju. Ako se nevjerojatno otečena jaja ubrajaju u spolne prednosti, čovjek je definitivno postigao cilj.

Ukratko, ovo je idealno vrijeme i mjesto da postanete guru. Sve što vam treba je ustrajna hrabrost da povjerujete u to da, unatoč antipušačkim mjerama, uvijek ima dovoljno onih koji će spremno povući sve što im zarolate.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi