LJUBIMCI I VEZE

Najprivlačniji partneri su - vlasnici pasa!

17.06.2014 u 12:25

Bionic
Reading

Anketa koju je proveo sajt Match ukazuje da će osobe koje vole mačke prije izaći s ljudima koji vole pse, nego obratno. No to nije jedina zanimljivost koju je anketa otkrila

Ako ste samac i spremni ste za vezu, savjetujemo vam da krenete put najbližeg azila za životinje. Anketa koju je proveo sajt Match u suradnji s dobrotvornim udrugama PetSmart upućuju da psi nisu samo najbolji prijatelji, već i najbolji pratioci kad je u pitanju upoznavanje budućeg partnera.

Prema anketi, 59 posto ispitanika smatralo bi osobu s kojom su izašli na spoj privlačnijom ako je usvojila (no ne i kupila) životinju. Štoviše, 25 posto žena reklo je kako su u prošlosti bile više zainteresirane za nekoga zbog njegova ljubimca, a gotovo pola ih je u potpunosti prepustilo izbor svom psu.


No nije sve sjajno – čini se da nije dobro miješati osobe koje vole pse s onima koje vole mačke. Doduše, mačkoljupci uglavnom (čak 97 posto njih) ne bi imalo nikakvih problema izaći s vlasnikom psa, kad je u pitanju obrnuta situacija, samo 66 vlasnika pasa bi izašlo na spoj s nekim tko ima mačku.

Također, četiri je puta vjerojatnije da će muškarac iskoristiti svog ljubimca kako bi privukao partnera, nego što bi to žena učinila. Oko šest od deset muškaraca smatra da ženin izbor ljubimca puno govori o njenoj osobnosti.

Oko 66 posto ispitanika ne bi uopće izašlo s nekim na spoj ako ne voli životinje, a 70 posto pridaje veliku važnost tome kako će potencijalni partner reagirati na njihovog ljubimca. Četiri petine samaca imaju ljubimca.