LJUBLJENE ZVIJERI

Najbizarniji ljubimci poznatih ličnosti

29.09.2011 u 11:14

Bionic
Reading

Prije nego su počeli trpati male pse u ručne torbe, bogati i slavni su imali i puno veće i egzotičnije ljubimce – aligatore, jelene, rakune, losove, medvjede i ozelote. Iako su najbizarniji kućni ljubimci uglavnom stvar prošlosti, i u današnje vrijeme se događa da poneka poznata osoba odabere nekonvencionalnu životinju da joj pravi društvo

Audrey Hepburn i jelen Pippin u filmu 'Green Mansions'
Tycho Brahe i njegov los

Osim što je bio poznati astronom, danski plemić Tyge Ottesen Brahe bio je poznat po još jednoj stvari – imao je losa za ljubimca. Kao svaki pravi razmaženi ljubimac, Braheov los znao je šetati između stolova tijekom zabava i piti više nego gosti. Ta nezgodna navika na kraju ga je navodno stajala života – jedne večeri toliko se napio da je pao niz stepenice i umro.

Audrey Hepburn i njezin jelen

Čuvena britanska glumica Audrey Hepburn dobila je 1959. ulogu Rime u filmu 'Green Mansions'. U sklopu uloge dobila je jelena Pippina s kojim se povezala tijekom snimanja.

Kad je Audrey Hepburn završila sa snimanjem filma odlučila je zadržati Pippina.

Medvjed lorda Byrona

Jedan od najpoznatijih pjesnika 19. stoljeća, George Gordon Byron, imao je mnogo kućnih ljubimaca tijekom svog života, no među najneobičnijim svakako je njegov medvjed, s kojim je dijelio sobu na fakultetu.

Zbog promjene pravila na fakultetu Trinity u Cambridgeu postalo je zabranjeno držati pse u studentskim sobama. Byron je odlučio iskoristiti školska pravila kako bi se obračunao s fakultetom, pa je prvo temeljito istražio jesu li psi jedine životinje koje su zabranjene u studentskim sobama, a zatim je uselio medvjeda u studentski dom Trinityja.

George Clooney i njegovo prase

Mnoge žene sanjare o romantičnoj večeri u zagrljaju poznatog glumca Georgea Clooneyja i možda su se čak i jednom zapitale koga je muževni holivudski neženja najviše ljubio u svom životu. Odgovor je vjerojatno - svoju svinju Maxa.

Clooney je od 1988. do 2006. bio ponosni vlasnik Maxa, koji je moguće jedina iznimka u glumčevom životu samca.

John Quincy Adams i njegov kućni aligator

Markiz de Lafayette je 1826. poklonio šestom predsjedniku SAD-a Johnu Quincyju Adamsu aligatora. Kao i svaki predsjednički ljubimac, aligator je živio u Bijeloj kući sa svojim vlasnikom.

Pretpostavljamo da aligator nije smio u sobu s porculanom ili među ljude kad je bio gladan.

Ozelot Salvadora Dalíja

Ozeloti su poznati i kao obojeni leopardi (Leopardus pardalis), a žive u Južnoj i Središnjoj Americi. Slavni španjolski slikar Salvador Dalí dobar je dio svog života svuda sa sobom vodio ozelota Baboua.

Čuveni slikar i njegova velika mačka zajedno su proputovali cijeli svijet, uključujući i zajednička luksuzna krstarenja.

Steven Tyler i njegov rakun

Američki glazbenik Steven Tyler je u mladosti imao rakuna. U emisiji 'The Late Show with David Letterman' Tyler je komentirao kako je uživao s rakunom na ramenu otići na pecanje.

Tko bi rekao da djetinjstvo Stevena Tylera zvuči kao roman Marka Twaina?

Teddy Roosevelt i zoološki vrt u bijeloj kući

Dvadeset i šesti predsjednik SAD-a Theodore Roosevelt nije bio poznat samo po svojoj političkoj karijeri. Rooseveltov život je bio poput akcijske avanture – najmlađi američki predsjednik bio je vojnik, istraživač, lovac i pisac.

Michael Jackson i životinje

Roosevelt je u Bijelu kuću doveo cijeli zoološki vrt. Gotovo u svakom trenutku dok je bio predsjednik Theodore Roosevelt držao je oko 20 životinja na Pensilvanijskoj aveniji u Washingtonu D.C.

Među raznim životinjama koje su privremeno stanovale u Bijeloj kući našao se jednonogi pijetao, mnogi psi, mačke i zamorci. Rooseveltova neobična ljubav (s obzirom da je bio strastveni lovac) prema životinjama nije stala u Bijeloj kući. U svom ljetnikovcu na Long Islandu držao je zebru, hijenu, lavove te medvjede.

Michael Jackson i njegova čimpanza

Tko bi mogao zaboraviti Bubblesa – čuvenu čimpanzu kralja popa Michaela Jacksona?

Michael Jackson posvojio je Bubblesa ranih osamdesetih. Najpoznatija čimpanza na svijetu spavala je u dječjem krevetu, pila čaj, koristila zahodsku školjku i pravila društvo Jacksonu na turneji Japanom.

Osim čuvenog Bubblesa, Michael Jackson je kao kućnog ljubimca na svom ranču u Neverlandu držao i ljamu Louieja.