PRLJAVI POKVARENI DUPINI

Na Jadranu ulovljeni dupini u radu na crno

16.07.2013 u 13:30

Bionic
Reading

Posebni inspektori amfibije desetak dupina ulovili su kako izazivaju divljenje turista bez da su za to imali dozvolu

Nakon što su u Dubrovniku raskrinkali zlu sladolednu mafiju i zatvorili rodilište jer im dijete nije izdano za 12 sekundi, inspektori za posebne namjene ovaj su tjedan kontrolirali dupine i njihovu djelatnost Ukrašavanja prirode i izazivanja divljenja. Rezultat akcije je deset dupina uhvaćenih dok plivaju uz jedrilice i skokovima izazivaju oduševljenje posjetitelja bez dozvole državnih tijela. Doznajemo da su dupini također imali ilegalnu kurirsku službu te su nautičarima i otočanima obavljali kupovinu, a moglo ih se angažirati i za predstave kabaretskog tipa.

'Odmah smo im plombirali peraje i napisali kazne za obavljanje djelatnosti izazivanja divljenja bez za to predviđenih dozvola', otkrio je jedan od inspektora dok je s kolegama plavoperajnim tunama sastavljao zapisnik.

Napominje da su dupini bili neugodni prema inspektorima prozivajući ih za višegodišnji nerad i moralni autoritet lignje, dok su plavoperajnim tunama dobacivali viceve slične onima kakve o policiji pričaju ljudi. Dupini imaju svoju verziju i napominju da se radi o sukobu s klanom Renea Sinovčića koji kontrolira sva neinteligentna morska stvorenja koja zabavljaju turiste. Inspektore pozivaju da naprave reda među sumnjivim šampjerima.

'Imamo dojave da su desetine orada postale žrtve trgovine ribama prerušene upravo u šampjere s plastičnim ekstenzijama i mrljom od sipina crnila', glasno su dovikivali privedeni dupini.

Inspektori se brane da su samo obavljali svoj posao, a sve pritužbe će provjeriti. Iako tajnoviti u vezi sljedeće mete, News Bar doznaje kako su inspektori najavili rat ilegalnim zalascima sunca bez izdanih računa kojih ima diljem obale.

Prilozi News Bara na tportalu su satirično-humoristični, vijesti su izmišljene i ne treba ih shvaćati ozbiljno.