LJUBAVNA PRIČA

Malena u iščekivanju Rodana-Klepetana

  • Autor: Željko Mužević
  • Zadnja izmjena 14.03.2012 22:10
  • Objavljeno 14.03.2012 u 17:08
Malena i Klepetan

Malena i Klepetan

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Ivica Galović

Iako zima još traje, proljeće se osjeća u zraku kao i nervoza u gnijezdu svjetski najpoznatije rode Malene iz Brodskog Varoša koja čega svog Klepetana

Malenu prije dvadeset godina ranili lovci, a da nije bilo Stjepana Vokića, domara varoške Osnovne škole – bili bismo danas siromašniji za jednu divnu ljubavnu priču, priču koja traje deset godina. Priču koju iz godine u godinu objavljuju mediji na svim kontinentima. Svake godine Malenoj se 24. ožujka vraća njen Rodan-Klepetan, partner s kojim živi već deset godina i s kojim je u svijet, put Afrike iz njihova gnijezda odletjelo 40 mladih roda.

A svaki ožujak donosi strepnju i iščekivanja hoće li se Rodan vratiti u Varoš. Ne zbog vjernosti već zbog nedaća kojeg donosi put dug 26 tisuća kilometara s povratnom kartom. Valja letjeti iznad iračkih pustinja, Sinaja, gladne Somalije, Roga Afrike pa sve do Južnoafričke Republike. A na tome putu nema što nema. Od oluja, grabežljivaca i ljudi. Ovi zadnji su najopasniji.

No, Rodan-Klepetan je do sada sve uspješno svladavao kako bi 24. ožujka bio s Malenom. Dobro, znao je kasniti i desetak dana, kao prošle godine, ali u pitanju su oluje i nevere kada niti roda ne može letjeti.

A u školskom dvorištu, u Brodskom Varošu, ne zna se tko je nervozniji, Malena ili Stipa, kojem su obje rode postale dijelom obitelji.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi