I MILKA SE RAZNJEŽILA

Ljubičasto tele dobilo čokoladni poklon paket

19.01.2012 u 11:38

Bionic
Reading

Radmila Glavonjić u srpskom selu Jezdini kod Čačka dobila je od svoje krave Đurđe malo ljubičasto tele. U tri tjedna od 28. prosinca, kad je došlo na svijet, tele je već postalo poznato, a zadobilo je i pažnju tvrtke za proizvodnju čokolade, Milke

U osam godina, koliko se krava Đurđa telila, nikad prije nije na svijet donijela ljubičasto tele - do sada. Krajem 2011. Radmila Glavonjić iz srpskog sela Jezdine kod Čačka iznenadila se kad je Đurđa rodila tele te neobične boje, piše Blic

Muško tele nakon rođenja nije izgledalo posebno dok ga majka Đurđa nije cijelo polizala. Tek onda se ljubičasta boja otkrila.

Đurđin pomladak odmah je postao glavna atrakcija u selu i okolici. Mnogi predstavnici marketinških agencija već su kontaktirali obitelj Glavonjić.

Da je slučajno bilo žensko tele, kaže Radmila Glavonjić, sigurno bi je nazvali Milka, no kako je muško, vjerojatno će se zvati Milkan ili Slađan. Svi su tele već zavoljeli i namjeravaju ga zadržati.

Nedavno je i tvrtka Milka čula za ljubičasto tele, pa je obitelji Glavonjić poslala paket u kojem su bili proizvodi Kraft foods East Adriatica uz čestitke na prinovi. Glavonjići su bili ugodno iznenađeni.

Tele će u sljedećih pola godine vjerojatno promijeniti boju dlake u pšenično žutu. Direktor Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede Zoran Mićović kaže da je neobična boja posljedica genetskog križanja. Genetičar Vlada Dimitrijević objasnio je da je nasljeđivanje boje kod domaćih životinja složena pojava te da mutacije nisu česte, ali su moguće.