DIRLJIVA PRIČA

Kujica ostala bez štenaca pa usvojila četiri mačića

29.05.2014 u 08:28

Bionic
Reading

Regiju, a i svijet obišla je priča o kujici iz Sremske Mitrovice koja je ostala bez svojih štenaca pa je prihvatila četiri mačića, koji su također ostali bez majke, kao svoje

Volonteri Udruženja za zaštitu životinja Kanis pronašli su kujicu sa četiri mačića na ulicama Sremske Mitrovice. Crna mješanka pustila je mace da sišu, lizala ih i prenosila ustima, piše B92


‘Kad smo se prvi put približili, kujica je počela režati i štitila je mačiće svojim tijelom. Zauzela je stav karakterističan za majke koje brane leglo i odmah nam je bilo jasno da na mačiće gleda kao na svoju djecu. Mačići su se tiskali oko nje, prizor je bio neuobičajen’, rekli su volonteri.

No, uskoro je kujica shvatila da ljubitelji životinja ne predstavljaju opasnost i dozvolila im da je pomaze, a kroz neko vrijeme i da nahrane mačiće kojima treba dohrana.

Kujica i mace trenutno se nalaze na ulici, u ograđenom prostoru, a Udruga ih ne može primiti k sebi s ostalim psima zbog malih mačića. Stoga hitno traže privremeni ili stalni smještaj za ovu neobičnu obitelj.

Sve njihove fotografije možete pronaći na Facebook stranici Udruge.