JAPANSKA FUNBRELLA

Kišobran koji proizvodi virtualnu kišu

06.11.2009 u 10:13

Bionic
Reading

Za sve one koji preziru sunce i ljigavo sunčano vrijeme puno sretnih misli, Japanci su izmislili idealan bijeg od stvarnosti – Funbrellu, kišobran koji u svakom trenutku na svakom mjestu simulira osjećaj kišovita vremena

Na nedavno održanom sajmu futurističkih videoigara, umjetnosti, medicine i drugih tehnologija Japanci su predstavili niz više ili manje korisnih, ali svakako bizarnih inovacija. Među novitetima nalazi se i kišobran koji to zapravo nije. Umjesto da vas čuva od kiše, on će vam simulirati virtualnu kišu.

Studenti sa sveučilišta u Osaki ostavili su posjetitelje sajma Digital Content Expo bez daha svojom Funbrellom, savršenim poklonom za ljude koji mrze sunčano vrijeme. Vibrirajuća naprava na ovom gadgetu oponaša udarce kišnih kapi u kišobran, a za posebno raspoložene klijente postoji i napredna opcija koja imitira udarce tuče pikula, zmija i drugih predmeta koji obično ne padaju s neba.

'S Funbrellom možete osjetiti pljusak u pustinji', rekao je Yoshifumi Kitamura, profesor asistent na sveučilištu. Premda sumnjamo da bi netko u pustinji poželio samog sebe dražiti osjećajem pljuska, Kitamura je istaknuo kako bi gadget mogao koristiti zaljubljenim parovima koji ne žive na istom mjestu da podijele osjećaj vremenskih prilika.

Ne znamo kakve čajeve piju u Osaki, ali trebali bi ih početi izvoziti.