RECESIJOM NA CRKVU

Karaoke umjesto pogrebnih orgulja

  • Autor: K. D.
  • Zadnja izmjena 22.05.2009 11:05
  • Objavljeno 22.05.2009 u 10:05
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

U Oxfordu će na pogrebima odsad umjesto orgulja svirati karaoke verzije pjesama za posljednji ispraćaj. Šef krematorija, naime, traži način da sreže troškove, na užas lokalnih crkvenih čelnika

Šef krematorija u Oxfordu digao je na noge crkvenog službenika Jonathana Sewella zbog odluke da se na sprovodima više neće svirati orgulje, već će se puštati glazba s CD-a.

'Dobar orguljaš je neophodan za dobro organiziran i dostojanstven sprovod', rekao je Sewell, koji odbija voditi ceremonije posljednjeg ispraćaja dokle god će se puštati snimljena glazba.

Novi glazbeni sustavi zbog kojih će posao izgubiti stotine orguljaša već se neko vrijeme instaliraju po krematorijima Velike Britanije. Njihov distributer, Wesley Music System, navodi da su ih postavili već stotinu.

Oksfordski kanonik Anthony Ellis izrazio je zabrinutost i nezadovoljstvo zbog nove tehnologije, navodeći da je većina lokalnog klera loše primila vijest. 'Bojim se da će sada biti mnogo manje zahtjeva za ceremonijalnim sprovodom', dodao je.

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi