PSIHOFIZIOSKOP

Kako planeti utječu na zdravlje horoskopskih znakova

  • Autor: I. M. Stazić
  • Zadnja izmjena 08.06.2009 10:54
  • Objavljeno 08.06.2009 u 10:30
horoskop znakovi

horoskop znakovi

Izvor: tportal.hr / Autor: Arhiva

Jedni su stabilni, drugi su labilni, neki su uporni, a neki su naporni, ovi su dosjetljivi, a oni pak osjetljivi. Ovoga mjeseca analiziramo psihičko i fizičko zdravlje, posebnosti te snage i slabosti zodijačkih znakova. Kako nisu svi jednako podložni utjecaju planeta, saznajte više o mogućim posljedicama planetarnih utjecaja na vaše tijelo i duh

Ovan
Ovan je prvi znak trojstva Vatre kojemu proljetno vrijeme obično donosi uzlet, te se stoga smatra nositeljem raznih promjena. Pripadnici ovog znaka obiluju sirovom, neobuzdanom i nekontroliranom energijom te snažnim nagonom za posjedovanje i manifestacijama moći. Sunčeva energija, koja ih pogoni, zahtijeva da je potroše, a ako se ne uspiju tjelesno izraziti i biti fizički aktivni, Ovnovi su skloni lošem raspoloženju i depresiji. Ahilovu petu Ovnova predstavlja njihova glava, s obzirom na to da su podložni upalama sinusa, migrenama, karijesima i upalama desni te preranom gubitku kose.

Bik
Bik je prvi znak trojstva Zemlje, simbolizirajući snagu volje i čvrste odlučnosti, povremene tvrdoglavosti usmjerene k ostvarenju zacrtana cilja. Svojom čvrstinom i svojeglavošću Bikovi su skloni braniti svoja mišljenja, postupke i stavove čak i kad ne vjeruju da su u pravu. Prirodni ritam Bikova usmjeren je na čuvanje tjelesnih resursa, što odražava njihovu prirodu zemljanoga znaka. Njihova snaga pozicionirana je u torzu i prsima, čineći tako i one umjerene građe vizualno robusnijima. Iako su obdareni prilično snažnim imunitetom, povremene boljke Bikova manifestiraju se kroz kočenja vrata te upale uha i grla.

Blizanci
Blizanac je prvi znak trojstva Zraka, živahni komunikator i mislilac, agilan u razmjeni informacija, misli i ideja te glasina i tračeva. Oni uživaju u upotrebi svojih ruku i prstiju u radu, ali i u širem, životnom smislu. Odlične memorije i bistra uma, imaju potrebu gotovo svaki razgovor povesti intelektualnom stazom uz sveprisutno gestikuliranje rukama. Raspoloženja Blizanaca variraju kroz česte i ponekad nagle promjene, što manifestira dvojnu prirodu ovoga znaka. Sklonost obolijevanju od dvije bolesti odjednom njihova je posebnost, a njihove ruke, šake, prsti i pluća te živčani sustav naročito su osjetljivi.

Rak
Rak je prvi znak trojstva Vode, izrazito kreativan, senzualan tip, s izraženim osjetilima i osjećajima. Pomalo je neobična ta narav koja ih učas čini herojski snažnima, dok već u sljedećem trenutku mogu davati znakove ranjivosti, djetinje slabosti i krhkosti. Kad se osjete ugroženima, Rakovi se povlače u svoju ljušturu, često izolirajući se u samoći traže utjehu u hrani, što ih čini osjetljivima na gastroenterološke tegobe te alergije povezane s konzumacijom određenih namirnica. Tegobe kojima su podložni su i kašalj i problemi sa žučnim i bubrežnim kamencima.

Lav
Lav je drugi znak trojstva Vatre, kreativan, društven i dramatičan znak koji uživa biti u centru pažnje svojih obožavatelja. Dostojanstveni, moćni i graciozni, uživaju u svojemu ponosu, a kada njihov ego dođe u pitanje, u stanju su naglo se transformirati u tirane i egomanijake. Krasi ih snažan libido te karizma kojom privlače osobe suprotnog spola. Oboljenja Lavova pretežno uključuju probleme sa srcem ili krvnim tlakom, čemu uvelike pridonosi njihov snažan apetit i nesputano uživanje u masnoj hrani te temperamentnost koja vodi prekomjernu živciranju.

Djevica
Djevica je drugi znak trojstva Zemlje, s Merkurom kao vodičem njezinih komunikacijskih i intelektualnih potencijala. Sa svojim kritičkim i analitičkim pristupom životu, Djevice paze na svaki sitan detalj, težeći savršenstvu bilo da se radi o stvarima ili osobama. Vrlo su fleksibilne te će se bez problema prilagoditi raznim tipovima, mijenjajući svoje ponašanje i navike na obostranu korist. Djevice paze na svoje zdravlje i vole se baviti sportom te ih ne zamaraju dosadne vježbene rutine i ponavljanja ako je njihov rezultat zavidna tjelesna forma. Prehlade, viroze, alergije i problemi s crijevima najčešće pogađaju pripadnike ovoga znaka.

Vaga
Drugi znak trojstva Zraka je Vaga, umjetnički nastrojen karakter s mnogo ukusa, kreativac i donositelj novih ideja. Osobe rođene u ovome znaku intelektualno su nastrojene, tražeći uvijek nova znanja i posao za svoje sive moždane stanice. Vage su uravnotežene, s izraženim osjećajem za pravdu i pravednost te, kao takve, dobri pregovarači, što do izražaja dolazi u raznim životnim aspektima – od ljubavnih veza do poslovnih sastanaka. Osjećaj da ne mogu kontrolirati ili barem utjecati na neka događanja može ih dovesti do ludila. Mnoge Vage nisu ljubitelji fizičkih aktivnosti, ali su zato veliki hedonisti koji uživaju u ljenčarenju i slatkišima. Problemi s bubrezima i jajnicima te bolovi u donjem dijelu leđa karakteristični su za pripadnike ovoga znaka.

Škorpion
Škorpion spada u trojstvo Vode, moćan, ali tajanstveni znak zodijaka kojim upravljaju Mars (aktivnost, strast) i Pluton (smetnja, transformacija, oporavak). Ono što karakterizira ovaj znak sposobnost je da se uzdigne iznad svakodnevnih problema, kod nekih i do razine duhovnosti. Svojom snagom nose se s najtežim situacijama i izazovima te često njome nadahnjuju ljude oko sebe. Također, Škorpioni su skloni većim promjenama u životu, čega bi morali biti svjesni njihovi najbliži. Ovaj horoskopski znak posjeduje snažan imunitet te stoga njegovi pripadnici nisu previše skloni obolijevanju. Njihove su jedine slabosti podložnost infekcijama i glavoboljama.

Strijelac
Strijelac je treći znak trojstva Vatre, slobodoljubivi znak kojim upravlja Jupiter, vladar sudbine i napretka. Život Strijelaca posvećen je konstantnom traganju za istinom i znanjem, avanturama i novim idejama. Njihov intelektualni kuriozitet dotiče razne teme i područja, no dosadni ljudi i nezanimljive okolnosti učinit će ih nemirnima i otjerati. Tipični Strijelac neće imati dlake na jeziku kad nekome treba dati svoje iskreno mišljenje, što povremeno može ispasti nezgodno, iako namjera nije bila loša. Oni cijene smisao za humor, pa čak i u ozbiljnim i teškim trenucima. Osjetljivost Strijelaca povezana je sa zglobovima, posebno kukovima te nogama.

Jarac
Jarac je treći znak trojstva Zemlje. Njegovi su upravljači Saturn (struktura, karma) i Mars (aktivnost, strast). Iako se utjecaj Saturna smatra malignim, on odražava težnju Jaraca za neovisnošću i materijalnom sigurnošću. Oni su vrlo praktične osobe, sklone perfekcionizmu koji se manifestira kroz vrlo metodičan i sistematičan rad. Jarci vole svoj novac, ali i način na koji do njega dolaze – vrlo su natjecateljskoga duha koji pokazuju kada treba, ali i kada to nije potrebno. Ako ste rođeni u ovome znaku, najbolje će biti da se čuvate ozljeda kostiju i zglobova od koljena naniže, zatim njegujte i pazite svoju kožu te izbjegavajte alergene na koje je vaš organizam osjetljiv.

Vodenjak
Vodenjak je treći znak trojstva Zraka, intelektualan i neobičan znak kojime upravljaju Saturn (struktura, karma) i Uran (nagle promjene, neočekivani porivi). Saturn, čiji utjecaj nije na dobru glasu, u Vodenjaka simbolizira dubok intelekt i borbu za slobodom od ograničenja raznih vrsta. Svoje emocije Vodenjaci ne izražavaju mnogo, odnosno čine to na svoj, poseban i drukčiji način. Oni usvajaju stil života i razmišljanja suprotna većini. Vanjština Vodenjaka koja ih reflektira kao staložene često vara jer se ispod površine krije konstantna napetost. Grčevi, alergije, iznenadna oboljenja i neobične nezgode česta su pojava kod ovoga znaka, kao i razni živčani poremećaji.

Ribe
Ribe su treći znak trojstva Vode, kojima upravlja Jupiter (napredak, sreća), dajući im nadprosječnu emotivnost, osjetljivost i sklonost pehovima. Ribe su idealisti, sanjari, vrlo osjetljive i pronicljive kada se radi o tuđim osjećajima. Njihov mentalitet varira od hiperoptimizma do akutnog pesimizma. Neke bi Ribe radije bile netko drugi nego one same, stoga često postaju glumci, pisci, pjesnici ili jednostavno – sanjari. Suočavajući se sa svojim slabostima i strahovima, u stanju su preuzimati ogromne rizike. Zdravlje Riba najčešće narušavaju reakcije na neke lijekove i ozljede stopala.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!