DISKO U POKRETU

Jeste li ikad vidjeli luđi taksi?

23.09.2014 u 13:12

Bionic
Reading

Ako se često vozite taksijem, ovo će vas sigurno zanimati! Jon Barnes vozi pokretni disko – 'ultimativni taksi' za vožnju do tuluma

Jon Barnes vozi taksi koji pruža jedinstveno iskustvo – povratak u najbolje godine diska. Barnesov bizarni taksi ispunjen je šarenim svjetlima i ludim ritmovima.


'Ultimativni taksi' počeo je voziti još davne 1983., a od onda je prošao nekoliko izmjena. Trenutačna verzija ima lasere, sintesajzer i računalo spojeno na internet.

'Moja taksi vožnja je 45 minuta glazbene i magične avanture po Aspenu', kaže Barnes na svojoj stranici

Grupna vožnja košta 200 dolara, a Barnes preporučuje da se ljudi predbilježe:

'Ultimativni taksi je rock koncert, vožnja u zabavnom parku, mađioničarski nastup, izlet u kino s 3D laserskim osvjetljenjem. Imam igračke, fotografije, naočale u duginim bojama, te sjajnu internetsku stranicu na koju mogu staviti slike bilo čije avanture.'

Tijekom više od 30 godina koliko je u pokretu, 'Ultimativni taksi' imao je raznu klijentelu – od Georgea Lucasa i Ringa Starra do Clinta Eastwooda i Jerryja Seinfelda. Svi su uživali u jedinstvenom iskustvu koje je nemoguće dobiti igdje drugdje u svijetu.

'Kad odrastate uz Beatlese i 'Star Trek', želja vam je napraviti rock'n'roll svemirski brod.'

Jon Barnes započeo je svoj san jer mu je običan taksi bio dosadan. Prvom taksiju koji je vozio dodao je klavijaturu koju bi svirao u slobodno vrijeme, no s vremenom je njome počeo zabavljati svoje klijente.

Nakon što se pročulo za taksi, njegov vlasnik završio je kao gost u raznim TV emisijama širom mnogih zemalja. Vozač taksija postao je slavna ličnost u Aspenu.

'Moj auto je produžetak mog uma. U njemu mogu biti inženjer, izumitelj i sanjar. Imam slobodu istraživati u svijetu zvuka i svjetla. I sreće. Nadam se da stvaram sjećanja koja vesele ljude', kaže Barnes.

Budući da je taksi koji vozi star više od 30 godina, Barnes se sprema stvoriti 'Novi ultimativni taksi' za 21. stoljeće, a sredstva za produženje svog sna sakuplja na Kickstarteru.