NOA IZ SARAJEVA

Je li ovo najveći vjernik među psima?

19.06.2012 u 12:24

Bionic
Reading

Kad pas na zvukove reagira zavijanjem, stručnjaci objašnjavaju da se tu ne radi o tome da mu ti zvukovi smetaju, nego on nagonski odgovara zavijanjem jer misli da je čuo drugog psa u daljini. Mali Noa se u ovom slučaju zbilja zabunio

Čitateljica iz Sarajeva poslala nam je snimku i fotografije Noe, svog preslatkog mješanca maltezera u pudle.

Kako nam je napisala njegova vlasnica Elma, na priloženoj snimci Noa se tek vratio sa šišanja koje nikako ne voli, a onda se začuo ezan, poziv na molitvu s obližnje džamije i Noa je uzvratio u svom stilu.

Stručnjaci objašnjavaju da psi često reagiraju na zvukove zavijanjem. Primjerice, učinit će to ako čuju psa u daljini te tako samo dati do znanja da su prisutni, ponekad će zavijanje biti izraz dosade ili osamljenosti, a kad reagiraju na glazbu ili zvukove visokih tonova poput ovog, onda to nije izraz negodovanja, nego nagonsko odgovaranje jer misle da su čuli drugog psa u daljini.

Što je Noa pronašao u glasu mujezina, nije poznato ni njegovoj vlasnici, ali nema ništa protiv da je ljubimac uveseljava svojim instinktima.

Na našu adresu funbox@t-com.hr šaljite smiješne, zabavne ili jednostavno blesave snimke ili fotografije svojih kućnih ljubimaca, kao i pitanja, dileme ili probleme vezane uz njih. Odgovor našeg stručnog suradnika, dr. vet. med. Nenada Kršula (www.veterinar.com.hr), objavit ćemo u što kraćem roku u našoj rubrici Ljubimci.