STEWARTE, OPROSTI

Ivan Šarić na prijevaru potpisao za News Bar!

19.04.2013 u 13:32

Bionic
Reading

Mladi i perspektivni komičar Ivan Šarić, koji je prije dva tjedna oduševio svijet svojom videoaplikacijom 'Hire me Jon Stewart' za posao na američkom The Daily Showu, postao je žrtva podmukle prijevare hrvatskog satiričkog podzemlja

Producent satiričnog portala News-Bar.hr odlučio je iskoristiti naivnost mladog i naivnog komičara te mu se lažno predstavio kao pomoćnik Jona Stewarta. Ivan Šarić je dobio mail u kojem ga navodno Jon Stewart želi uzeti za svoga suradnika, te mu je odmah poslao ugovor na potpisivanje.

Mladi i naivni komičar je s oduševljenjem primio vijest i odmah je potpisao i faksirao priloženi ugovor, bez da ga je pročitao. Na taj način se obvezao na dvadesetogodišnju robovlasničku suradnju s portalom News Bar.

'Mi smo prepoznali njegov talent i odlučili ga otkupiti dok je još jeftin. Ugovor je zakonit i napravljen je prema šabloni nogometnog kluba Dinamo, tako da ne vidimo ništa sporno', stoji u priopćenju koje nam je poslao odvjetnik portala News-Bar.hr.


Osim obvezne suradnje, Šarić se u ugovoru odrekao svih autorskih prava na svoje ime. Marketinški tim News Bara je odlučio uskratiti mladom komičaru pravo da se koristi svojim imenom jer se ne želi povezati s brandom imena Ivan Šarić. Komičaru su dodjelili zamjensko ime Branimir Hegel, u čast svojim najvećim uzorima – Branimiru Biliću i Georgu Wilhelmu Friedrichu Hegelu

Ovim putem News Bar poziva Ivana Šarića, odnosno Branimira Hegela, ukoliko još uvijek nije otkrio prijevaru, da se u petak obavezno pojavi na snimanju emisije News Bar TEVE, u suprotnom će snosti troškove produkcije u iznosu od 400.000,00 konvertibilnih kuna.