GAMEREPORT

Infamous – povratak elektroinstalatera

  • Autor: Krešimir Lauš
  • Zadnja izmjena 06.06.2009 10:14
  • Objavljeno 06.06.2009 u 09:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Postanite superheroj! I to superheroj koji barata strujom

Igre sa superherojskom tematikom nisu više nikakva novost u industriji videoigara. Prije koju godinu poharali su nas Superman i Spiderman, a sada slijedi nova navala nadljudskih bića. Nedavno smo recenzirali Bionic Commando, Protoype je u pripremi, a danas se bavimo Infamousom. I moramo vam reći da je Infamousov glavni lik vrlo zanimljivog kalibra. Ne, nema mišiće od čelika niti zrakom leti poput kolibrića, ali je zato prepun struje. Da, najobičnije struje koja mu daje neke vrlo specifične sposobnosti.

Pogledajte Gamereport!

Junak pomoću struje tamani neprijatelje te je koristi kao izvor 'municije' i životne energije. U tekstu vam nećemo otkrivati pojedine moći jer je puno bolje da ih vidite u pokretu, no znajte da je riječ o cijeloj paleti napadačkih i obrambenih fora koje imaju svoju alternativu u klasičnom ratovanju. Također, neke moći neodoljivo podsjećaju na Star Wars, što je igri svakako veliki plus. Sve u svemu, osjećaj baratanja sa strujom je fantastičan, samo se mora reći da junak nikako nije neranjiv. Naime, njegovi protivnici Reapersi su izuzetno precizna i opaka čeljad koja vas može satrati u pola minute.

Ako ste pomislili da je Infamous tipična igra linearnog tipa, u velikoj ste zabludi. Ne, Infamous je svojevrsni križanac između Assasins Creeda i Grand Theft Auta IV. Kako, zašto, pa zar je to moguće? Nećemo vam ništa reći, već vas opet upućujemo do videopriloga u kojem ćete saznati sve Infamousove konceptualne tajne. Nažalost, igra nije savršena - pati od nekih tipičnih i lako rješivih problema s dizajnom nivoa. No, uza sve svoje nedostatke, Infamous je zbog svoje originalnosti ipak materijal za preporuku. Uostalom, koji igrač nije maštao da bude superheroj? Ako je pritom riječ o superheroju koji koketira s elektroinstalaterstvom, još bolje!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi