ZA RODITELJE I KLINCE

Horoskop otkriva kakvi ste u školi

04.09.2013 u 14:41

Bionic
Reading

Na Ovna nema smisla vršiti pritisak, bez obzira radi li se o školi ili fakultetu, dok Vagu treba s vremena na vrijeme podsjetiti da će jedino upornošću postići željene rezultate. Lavovima je važno da budu najbolji, a Rakovima da su roditelji uvijek podrška. Pročitajte sve o odnosu znakova prema školovanju, od prvašića do studenata, iz astrološke perspektive

Ovan
Roditelji ne bi trebali vršiti pritisak na ovo dijete. Mali Ovan zna što treba raditi, ali ako ne želi, prigovaranje i pritisak neće pomoći. U slučaju ovog znaka treba biti direktan i jednom jasno i strogo objasniti pravila koja treba poštovati, tako da Ovan uvijek zna da je učenje važna stavka u životu. Nemojte mu stalno ponavljati jedno te isto jer će ga to samo nervirati.

Bik
Bik uči samo ono što ga zanima bez obzira na to radi li se o školi ili fakultetu. Ono što mu se ne sviđa, uči jer mora, ali ipak uči. Bikovima je važno da imaju lijepu pernicu, da su udžbenici i bilježnice uredni i da sve izgleda onako kako se njima sviđa. No oni ne mogu učiti na prazan želudac, a grickalice bi mu mogle sve vrijeme biti pri ruci. Lakše pamti kada istovremeno uživa u omiljenoj hrani.

Blizanci
Blizanci ne vole dugo sjediti na jednom mjestu pa će im biti teško priviknuti se na školske klupe. To vrijedi i za đake koji tek kreću u školu, ali i za studente. Zato si moraju nekako prikratiti vrijeme, žele imati najbolje olovke, po mogućnosti raznobojne, ‘svemirski’ šestar, posebne bilježnice... U svakom slučaju, pribor koji će privlačiti i tuđu i njihovu pažnju. Blizanci brzo uče, ali ne vole pritisak.

Rak
Dijete Rak je poslušno, ali mu treba neko vrijeme da shvati da u školi nema mame i tate. Kasnije, ako studira izvan rodnog mjesta, također se teže prilagođava životu koji znači odvojenost od obitelji. Rakovima treba dati podršku, uliti im osjećaj sigurnosti pred svaki važan trenutak tokom školovanja, a to uključuje ispite, prijemne, ispitivanja u školi itd. To će mu uvelike pomoći.

Lav
Lav je kao učenik vrlo ambiciozan. On će učiti i ono što mu se ne sviđa samo da bi bio najbolji, najpametniji i najaktivniji na satu. Ne srami se tražiti objašnjenje ako nešto ne razumije. Kretanje u školu ili odvajanje od roditelja radi studiranja Lavovima ne predstavlja problem. Lav će htjeti što prije unovčiti svoje znanje kako ne bi bio na teret drugima i kako bi mogao ispuniti sve svoje hedonističke prohtjeve.

Djevica

Djevice vole učenje, s njima nema problema u školi ili tokom studiranja. Posebno će im biti lijepo u školi ako imaju dobro društvo. Odgovorne su, organizirane i precizne. No važno je da im roditelji na početku školovanja objasne kako se uči, da podrže njihove radne navike, a onda više neće biti problema. Najvažnije je da ne izgube motivaciju, što znači da će im podrška dobro doći tijekom cijelog školovanja.


Vaga

Ovo je vrlo druželjubiv znak i zbog toga učenici Vage neće nikada odbiti otići u školu. Međutim, roditelji uvijek moraju biti ‘tu negdje’, kao nenametljiva podrška, učiti s njima i podsjećati ih stalno na taj način da je za dobre ocjene potreban trud. I na kraju, nagrađivanje nakon dobrih ocjena je vrlo dobra motivacija Vagama.

Škorpion

Dijete rođeno u znaku Škorpiona je pronicljivo, lako pamti, lako se prilagođava novoj sredini i novom društvu. Odlazak od kuće radi studiranja za Škorpiona nije nikakav problem. I nemojte im dosađivati da moraju učiti, prigovarati im neprestano, oni sami znaju što je najbolje za njih. Radije pronađite način kako ih nagraditi kad postignu očekivani uspjeh.

Strijelac

Strijelci su radoznali po prirodi i njima ne treba puno vremena da shvate školsko gradivo, kao i da je školovanje bitno. Na živce će im ići samo činjenica da u školi nemaju slobode koliko im treba. Teško im je sjediti na jednom mjestu, šutjeti i slušati predmete koji im nisu zanimljivi. Najbolji su u zemljopisu i jezicima, ali ako im objasnite da je svako učenje, čak i ‘štrebanje’, istraživanje nečeg novog, svladat će svako gradivo bez problema. Osobito su im važne zabavne aktivnosti nakon škole, ali u školskom okruženju - razne grupe, sport, možda samo sat vremena igranja u školskom dvorištu svakoga dana.

Jarac

Jarci su odgovorna djeca koja brzo shvaćaju zašto uče i što im znanje može donijeti. Uvijek će se truditi biti što bolji i organiziraniji, tako da će se lako prilagoditi školskom sustavu. Važno je da sve rade na vrijeme, da im roditelji budu pri ruci i motiviraju ih, nagrađuju uspjeh, ali i da im kasnije ne nameću svoje želje, već ih puste da studiraju ono što žele.

Vodenjak

Ova su djeca ispred svog vremena pa će im biti malo teže u školi, ali će se svakako prilagoditi. Prijateljstva će aktivno održavati na satovima i u školskim dvorištima, a moderna im tehnologija može puno pomoći u svladavanju gradiva. Priuštite im računala, najnoviju školsku opremu i rezultati neće izostati.

Ribe

Ribe su mirni učenici koji se trude uvijek biti uzorni i napraviti što manje grešaka da bi ispunili želje i zahtjeve obitelji i nastavnika. Jedini problem koji Ribe može ometati tokom školovanja je spavanje. Njima je zbilja teško buditi se rano. Ako će im profesori tolerirati kašnjenje, problema tokom školovanja ne bi trebalo biti.