SJAJNE DOSJETKE

Eddie Izzard oduševio Dubrovčane

23.03.2013 u 11:40

Bionic
Reading

Zanimljiva je i činjenica da je ovo prvi put da su Dubrovčani mogli uživati u šalama i dosjetkama jednog od ponajboljih stand-up komičara

U dubrovačkom kazalištu 'Marin Držić' sinoć je održan odličan performans jednog od najpoznatijih stand-up komičara današnjice - Eddieja Izzarda. Njime je započela najveća svjetska turneja 'Force Majeure' koja, osim nastupa u Dubrovniku, uključuje nastupe i u Zagrebu i Osijeku.

Turneja će trajati narednih godinu i pol dana, a Eddie je Hrvatsku posjetio četiri dana nakon početka turneje, što publici željnoj vrhunskog stand-upa pruža šansu da među prvima uživa u novim Eddiejevim skečevima.

Zanimljiva je i činjenica da je ovo prvi put kako su Dubrovčani mogli uživati u šalama i dosjetkama jednog od ponajboljih stand-up komičara. Publiku koja je došla u kazalište, neposredno nakon slavodobitne utakmice Hrvatska-Srbija, Eddie je zabavljao nepuna dva sata, uz kratku pauzu od desetak minuta.

I što reći? Oduševio je sve prisutne. Dotakao se raznih tema, od onih aktualnih poput nedavnog izbora Pape, do onih filmskih ('Omen', 'Clash of the Titans', 'Gospodar prstenova'...), kao i priča iz privatnog života. No ako ste okorjeli katolik, mogli biste se naći pomalo uvrijeđeni njegovim shvaćanjem vjere, kako on (ne) vidi Boga, a ni stari Rimljani i Grci nisu bili pošteđeni Eddiejevih dosjetki.

Kao što je jednom prilikom Eddie sam ustvrdio – dobro je plaćen da priča budalaštine – a svima u publici to je nepresušan izvor smijeha i zabave!