A MULDERA NIOTKUDA

Deset najzanimljivijih slučajeva NLO-a

09.09.2013 u 12:23

Bionic
Reading

Znanstveni odbor MUFON-a (Mutual UFO Network) nedavno je objavio deset najuvjerljivijih slučajeva opažanja NLO-a

Slučaj 36.293

Otac i sin – obojica piloti – letjeli su u zrakoplovu s propelerom iz Sjeverne Karoline do Virginije. Vidjeli su NLO u blizini svoje letjelice koja je izgledala kao svjetleća kugla.

NLO je bio oko deset metara širok i svojom je blizinom ugasio zrakoplov očevidaca. Srećom, nekoliko sekundi kasnije otac i sin su uspjeli ponovo upaliti svoju letjelicu, a NLO je odletio u nepoznatom smjeru, piše Examiner

Slučaj 36.765

Dvojica čuvara u teksaškom zatvoru u blizini Cleburnea vidjela su trokutasti NLO na južnom obzorju. Noć je bila bez oblaka, no Mjesec se još nije pojavio. Čuvarima se činilo da objekt leti samo desetak kilometara na sat.


Slučaj 41.298

Kalifornijski zaštitar koji radi blizu Suttera sredinom 2012. vidio je na putu do posla neobično svjetlo u šumi. Kako se približio na oko 650 metara od NLO-a, primijetio je da ima oblik tanjura te da lebdi oko metar iznad krošnji stabala.

Slučaj 41.289

Majka se ispred svoje kuće u blizini Harforda u Wisconsinu sredinom 2012. opraštala od kćeri koja je već sjedila u vozilu sa svojim četverogodišnjim sinom kad se iznad krova garaže pojavilo nešto. Kći je vidjela da je NLO toliko dugačak da je sezao čak do drveća koje je bilo oko 20 metara udaljeno od kuće.

Slučaj 41.918

Dvoje svjedoka vidjelo je peterokutni NLO iznad autoceste ispred svog vozila u blizini grada Milana u Texasu. Uistinu nevjerojatno je to da su nakon prvog viđenja NLO-a ponovo vidjeli istu stvar šest mjeseci kasnije i to na istom mjestu. Peterokutni NLO imao je puno svjetala koja su pulsirala te jače svjetlo u sredini. No čak i kad su prošli autom ispod NLO-a, nisu ništa čuli.


Slučaj 37.562

Tri svjedoka su na različitim mjestima vidjela trokutasti NLO iznad Oklahome i Teksasa. U pitanju je bio trokutasti nečujni objekt koji je imao svjetla na svojoj gornjoj strani te crvenkasto svjetlo u sredini. Nije bilo moguće zaključiti po načinu kretanja radi li se o zemaljskoj letjelici ili nečemu što je došlo iz nekog drugog svijeta.

Slučaj 38.312

Svjedok i još četiri člana njegove obitelji u Lawrencevilleu u Georgiji vidjeli su devet svjetlećih objekata kako polako pulsiraju narančastim svjetlom – svaki veličine Mjeseca – a kretali su se sa sjeveroistoka prema jugozapadu na visini od oko 150 metara do možda kilometar i pol iznad tla. Nakon uvodnog polaganog letenja svih devet letjelica je u nekoliko sekundi promijenilo smjer kretanja i ubrzalo prema nebu te zatim nestalo iz vidokruga.

Slučaj 41.616

U Channahonu u Illinoisu 50-godišnji očevidac ugledao je NLO kako dolazi iz smjera Malog medvjeda. Isprva mu se činilo kao da se jedna od zvijezda miče, no nakon što je okrenuo svoj izvor svjetla prema objektu, NLO je osvijetlio 50-godišnjaka.

Slučaj 43.607

Dvije žene i njihova djeca vidjeli su u gradiću Ball Ground u Georgiji tihi crni objekt koji je lebdio iznad njihovog doma na visini između 30 i 50 metara. Cijeli događaj trajao je oko 30 minuta, a postoje i tri snimke koje su očevici poslali MUFON-u.


Slučaj 44.556

U blizini Dublina u Georgiji dvojica prijatelja vidjela su leteći tanjur koji je prema njima doletio sa sjevera. Nakon što je NLO vrlo kratko lebdio nad njima, nestao je bez traga. Prema opisu, letjelica je bila oko deset metara široka i imala je osam jarkih svjetala po donjim rubovima te svjetlo u centru.