ZDRAVSTVENI TURIZAM

Čuvanje ovaca protiv stresa u BiH

28.10.2011 u 15:15

Bionic
Reading

Nastojeći riješiti svoje egzistencijalne teškoće, nezaposleni mladić iz Teslića u Bosni i Hercegovini odlučio je čuvanje ovaca predstaviti kao novi oblik zdravstvenog turizma i terapiju protiv stresa

'Poznato je koliko životinje smiruju ljude i rad s njima opuštajuća je aktivnost za čovjekovo tijelo i duh', izjavio je Slaven Jelić (21), kako ga u petak citiraju banjalučke Nezavisne novine.

Taj nezaposleni diplomirani hotelijer nada se da će za svoju zamisao dobiti kredit od 12,5 tisuća eura potrebnih za pokretanje novog posla.

Svoju ponudu predstavio je na sajmu poljoprivrede u Banjoj Luci, a Nezavisne tvrde kako su brojni posjetititelji njome bili oduševljeni.

Budu li banke pokazale jednako zanimanje, Jelić će kupiti desetak ovaca i dvije brvnare u kojima bi turisti našli utočište od stresa pod kojim žive.

Za sad još nije izračunao koliko bi stajalo, primjerice, antistresno čuvanje ovaca tijekom vikenda, no uvjeren je da bi time popularizirao seoski turizam i prirodne ljepote kojima BiH obiluje.