INVENTIVNI PODUZETNICI

Crkva prodaje CD sa zvukom tišine

29.01.2013 u 11:57

Bionic
Reading

Crkva svetog Petra u istočnom Sussexu u Engleskoj pronašla je nov i inventivan način za obnavljanje župe – snimili su CD sa zvukom tišine unutrašnjosti 800 godina stare crkve

Vjerovali ili ne, 30-minutna snimka tišine i zvukova poput škripanja klupe, laganih koraka i šumova u daljini pokazala se kao pravi hit ne samo među lokalnim župljanima koji su htjeli pridonijeti obnovi crkve, već i među ljubiteljima mira i tišine u zemljama poput Njemačke, Australije, pa čak i Gane.

Čini se da su ljudi sve skloniji tišini zbog svojih užurbanih života u kojima više nikako ne mogu izbjeći buku. Premda u tom slučaju nije posve jasno zašto ne iskorištavaju slobodno vrijeme za odlazak u prirodu ili bilo kamo daleko od gradske gužve, prometa i ostalog.

'Na CD-u se tu i tamo pojavi neki zvuk jer bi potpuna tišina mogla dojaditi ljudima, a oni koji su ga kupili zbilja su oduševljeni', rekao je jedan od župljana u Sussexu za britanski Metro.

'Mislili smo da bi ta smirujuća tišina kakvu možete doživjeti u crkvi bila nešto posve drugačije i drago mi je da se pokazalo popularnim. Naša je crkva 800 godina staro sveto mjesto koje pruža prekrasan osjećaj mira', rekao je velečasni Andrew Mayes

Hit zvukovi nazvani po pjesmi Simona & Garfunkela, 'The Sound of Silence', trenutno su dostupni na CD-u s nedefiniranom cijenom. Crkva je smatrala da je najbolje pustiti ljudima da odluče koliko vrijedi i da daju onoliko koliko mogu kao donaciju za obnovu crkve.