MAJMUNSKA POSLA

Čimpanze nas nasmijale sinkroniziranim hodom

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 02.11.2011 09:22
  • Objavljeno 02.11.2011 u 07:00
čimpanze

čimpanze

Izvor: Screenshot / Autor: YouTube

Čimpanze su naši bliski preci. No, bez obzira na to koliko sličimo dok radimo neke stvari, toliko se i razlikujemo kad radimo nešto drugo – primjerice kad nosimo težak teret. Dvije čimpanze koje stanuju u zoološkom vrtu u St. Louisu u SAD-u zabavile su nas svojim neobičnim sinkroniziranim hodom

Na prvi pogled, snimka čimpanzi koje nose nekakvu vreću i hodaju potpuno ujednačeno i zabacuju glave na potpuno isti način izgleda kao dobro smišljena šala, no čini se da primati rade određene stvari na određene načine – koje ljudi nalaze nevjerojatno zabavnima.

Dvije čimpanze iz zoološkog vrta u St. Louisu u Missouriju nosile su nekakvu vreću kad su snimljene. Iako bi svatko pomislio da se radi o treniranim životinjama, čimpanze u ovom filmu jednostavno hodaju na potpuno identičan način dok nešto nose.

Nemamo pojma nose li drugi primati terete na isti način. Štoviše, nemamo pojma je li ovakvo nošenje normalno za primate bilo gdje ili je specifično samo ovim dvjema čimpanzama, no bez obzira na naše neznanje, ne sumnjamo da će vas ovo dvoje uspjeti pošteno nasmijati.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi