SRETNI BESKUĆNICI

Braća koja žive u pećini naslijedit će milijarde

  • Autor: T. B.
  • Zadnja izmjena 02.12.2009 12:30
  • Objavljeno 02.12.2009 u 10:51
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Zsolt i Geza Peladi toliko su siromašni da žive u pećini izvan Budimpešte i prodaju smeće koje nalaze na cesti kako bi preživjeli. Oni i njihova sestra u Americi mogli bi naslijediti oko četiri milijarde britanskih funti od nedavno preminule bake

Saznali su za svoj nevjerojatan životni preokret kad su ih mađarski socijalni radnici pronašli po uputama odvjetnika koji rukuju nasljedstvom bake s majčine strane koja je nedavno preminula u Baden-Wurtenbergu u Njemačkoj.

'Znali smo da nam je mama iz bogate obitelji, no ona je bila teška osoba i prekinula je sve veze s njima, a kasnije je napustila i nas', kaže Geza Peladi.

Po njemačkom zakonu, izravni potomci automatski nasljeđuju dio ostavštine.

'Ako sve bude kako treba, to će svakako nadoknaditi život kakav smo do sada imali. S novcem moći ćemo možda naći partnericu – nijedna žena nikada ne bi pogledala nekog tko živi u pećini – i možda ćemo moći imati normalan život', kaže Peladi.

Bakino ime je tajna kako bi se spriječila mogućnost da se pojave prevaranti koji bi se htjeli dočepati nasljedstva.

Braća su sad u procesu nabavljanja kopija smrtovnice svoje majke i dokaza njihovih obiteljskih veza prije nego će otputovati u Njemačku i tamo primiti svoje nasljedstvo.

Jedini način na koji ljudi inače tako naglo dolaze do velikih svota u Europi je lutrija. Ranije ovog mjeseca grupa IT radnika podijelila je 91 milijun britanskih funti – najveći dobitak u Velikoj Britaniji dosad - s bračnim parom iz Walesa.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi