NEVJEROJATAN POTHVAT

Bez padobrana skočio sa 730 metara visine!

24.05.2012 u 19:13

Bionic
Reading

Britanski kaskader Gary Connery postao je prvi čovjek na svijetu koji je skočio sa 730 metara visine i sigurno sletio, ali sve to - bez padobrana

Gary Connery u životu iza sebe ima preko 1300 skokova padobranom i nebrojeno mnogo kaskaderskih angažmana u filmovima poput Indiane Jonesa, Batmana i Harryja Pottera.

No u srijedu je 42-godišnjak uspješno izveo svoj najhrabriji pothvat do sada, kada je postao prva osoba u povijesti skočivši u Oxfordshireu iz helikoptera bez padobrana s visine od 730 metara i sletjevši na hrpu kartonskih kutija.

Na sebi je od dodatne opreme imao samo 'odijelo s krilima' koje mu je malo ublažio let, premda je i ovako dosegao brzinu od skoro 130 kilometara na sat. Tijekom leta koji je trajao otprilike minutu, osjetio je jake turbulencije, piše britanski Telegraph.

Samo nekoliko sekunda prije nego što je udario u kartonske kutije na zemlji, usporio se pomoću krilca na odijelu i usmjerio se da sleti na tri i pol metra visoku i 90 metara dugačku hrpu praznih kartonskih kutija.

Prisutnima koji su promatrali ovaj nevjerojatni prizor, a pogotovo njegovoj ženi Vivian, srce je nakratko stalo dok se 30-ak sekundi izvlačio iz kutija.

Govoreći kasnije o doživljaju, Connery je rekao: 'Bilo je apsolutno prekrasno. Tresem se, sad sam u nekom bizarnom stanju. Slijetanje na kutije je bilo posve ugodno i mekano, očito sam sve dobro izračunao!'