VESELJE U NJEMAČKOM ZOO-u

Bebe bijelog lava umiljate kao plišane igračke

16.12.2010 u 13:15

Bionic
Reading

Njemački zoološki vrt Serengeti nije dobio dvije nove plišane maskote premda tako na prvi pogled izgleda. Radi se zapravo o bebama rijetkog bijelog lava, laviću Neri i lavici Nizi, starim 14 dana, koji su na svijet stigli carskim rezom

Zoološki vrt Serengeti u Hodenhagenu na sjeverozapadu Njemačke bogatiji je za dva mladunca rijetkog bijelog lava koji su sa svojih 14 dana umiljati i razigrani kao i svaka kućna maca. No veselje vjerojatno neće dugo potrajati, jer u zreloj dobi mužjak lava u prosjeku prelazi 200 kilograma tjelesne težine, a ženke se kreću oko 150 kilograma.

Budući da čuvari nisu ni bili svjesni da im je majka trudna, okot je obavljen na brzinu carskim rezom, a mladunci su jedva spašeni.

No dva tjedna nakon neizvjesne situacije Niza i Nero ne mogu biti življi. Posebno su se vezali uz 'zamjensku mamu' Reginu Hamze koja ih svakodnevno hrani bočicom uz doktora Michaela Böera koji im je spasio život.

Mladunci su vrlo ovisni jedno o drugome i teško ih je odvojiti. Na proljeće će se Niza i Nero vratiti u otvoreni prostor Serengetija na veselje posjetitelja zoološkog vrta.