TELEVIZIJSKA PRETPLATA ZA IDIOTE

BBC djelatnicima izdao 'priručnik za idiote'

11.10.2010 u 12:38

Bionic
Reading

Britanska javna televizija (BBC) izdala je svojim djelatnicima koji vrše naplatu televizijske pretplate priručnik na 964 stranice s uputama što činiti u kojem slučaju te tko mora, a tko ne mora plaćati pretplatu

Britanska javna televizija (BBC) izdala je službeni priručnik kada i kako vršiti naplatu televizijske pretplate na 964 stranice, a uglavnom se bavi žalbama. Prema toj bibliji televizijske pretplate, kraljica Ujedinjenog Kraljevstva ne mora je plaćati, no ostali članovi kraljevske obitelji nisu je pošteđeni.

Osim britanske kraljice, pretplatu ne moraju plaćati ni zatvorenici ni diplomati. Ambasade su također pošteđene televizijske pretplate.

Kao i mnogi dokumenti sličnog tipa, popularno nazvani 'priručnicima za idiote', jer se bave svim mogućim scenarijima, koliko god oni bili sami po sebi razumljivi, priručnik za naplatu televizijske preplate donosi niz rečenica koje bi trebale biti znak za uzbunu djelatnicima BBC-ja. Među ključnim riječima i frazama koje trebaju izazvati zabrinutost su: 'Priberite se!', 'Kad ćete vi ljudi konačno početi slušati što vam govorim?', 'Tužit ću vas!' te 'Jako sam bijesna!'

Podcrtavanje i velika slova u komentarima također se smatraju mogućim žalbama ili znakovima nezadovoljstva, a djelatnici bi se trebali voditi uputama iz priručnika kad odgovaraju na takve primjedbe. Dvije glavne tvrtke koje vrše naplatu televizijske pretplate zaprimile su oko 37.000 žalbi u 2009.