VRLO ZARAZNO

Bakterijama napravili viralnu reklamu

19.09.2011 u 11:16

Bionic
Reading

Viralni marketing dobio je novo značenje nakon što su se u Torontu pojavile reklamne ploče za Soderberghov film 'Contagion' (Zaraza). Warner Bros unajmio je znanstvenike da im naprave plakate koristeći ogromne Petrijeve zdjelice s bakterijama

Film Zaraza o smrtonosnoj bolesti koji je režirao David Soderbergh, s Mattom Damonom u glavnoj ulozi, dobio je u Torontu i prikladnu promociju. Warner Bros unajmio je znanstvenike da naprave plakate za film koristeći bakterije kojima su ispisali ime filma.

Na dva bizarna plakata na početku nije se vidjelo ništa, no kako su prolazili dani kolonije bakterija polako su postajale sve vidljivije i ime filma se pojavilo u izlogu napuštene trgovine u Torontu. Nakon pet dana pljesniva reklama koja se sastojala od penicilina te drugih bakterija u boji, postala je u potpunosti čitljiva.

'Ne samo da je Warner Bros morao nabaviti bakterije, već su one morale imati točan oblik i boju. Stvaranje doslovne 'zarazne' reklame bio je idealan način lansiranja podružnice tvrtke CURB u Kanadi, a reakcije su bile odlične. Bez obzira na to što je projekt bio 'živ' samo pet dana, snimka rasta naše reklame na YouTubeu odlično je prihvaćen', rekao je Anthony Ganjou, predstavnik britanske medijske tvrtke CURB koja je na Warner Brosov zahtjev 'zarazila, a zatim cijepila' neobične plakate.