ZA SVAKI LONAC POKLOPAC

Amerikanci traže porezne olakšice za brkove

16.04.2010 u 11:58

Bionic
Reading

U Američkom institutu za brkove (American Mustache Institute) tvrde da 'potpora za puštanje i održavanje brkova jača američku ekonomiju', a s njima se slaže i doktor John Yeutter sa Sjeveroistočnog državnog sveučilišta u Oklahomi

Doktor John Yeutter bavi se računovodstvom i poreznom politikom u svojoj studiji 'Brkati Amerikanci i zašto bi se održavanje brkova trebalo odbijati od poreza'. Doktor Yeutter skrenuo je pažnju na činjenicu da u Američkom kongresu sjedi 29 demokrata koji nose brkove te 12 s bradama.
 
Yeutter je naveo propise vezane uz prihode i rekao da je veza između puštanja i održavanja brkova i podjednake zarade jasna te da bi zbog toga ti troškovi trebali biti porezna olakšica. Ne bi bilo prvi put da Kongres pruža potporu nekom dijelu društva zaslužnom za rast ekonomije, piše kanadski Cnews.

AMI kaže da bi 250 dolara porezne olakšice za opremu za održavanje brkova bilo idealno. Tada bi brkatim ljudima bilo lakše kupovati vosak, boju za kosu, češljeve, osiguranje za brkove, a i kupiti sliku Burta Reynoldsa za novčanik.