LAVEŽ U DRUGOM PLANU

Ako tražite tihog ljubimca, ovo su najtiše pasmine

10.09.2013 u 11:34

Bionic
Reading

Bez obzira na to je li vam želja imati psa koji ne laje često i glasno zbog susjeda ili jer volite svoj mir, donosimo vam najtiše pasmine koje će vam ispuniti očekivanja

Newfoundlander

Kad govorimo o pasmini newfoundlandera, uistinu govorimo o nježnim divovima. U pitanju su smireni i tihi psi, no također hrabri i pametni.

Newfoundlanderi su poznati po ljubavi prema djeci, vjernosti i tome da su maze bez obzira na svoju veličinu.


Doga

Doge su među najvećim psima i, baš kao i ogromni newfoundlanderi, vrlo su tihi i mirni. Iako većinu vremena ne laju, kad ih ulovi potreba, pripremite se na lavež koji će se daleko čuti.


Pirinejski planinski pas

U pitanju je još jedan veliki pas s podjednako velikim srcem. U rukama dobrog trenera pirinejski planinski pas bit će miran, nježan i vjeran. No treba strpljenja i prava obuka da ih se učini poslušnima.


Talijanski hrt

Sitni ali inteligentni - najbolji opis za ove pse. Talijanski hrt također je pomalo krhak, no vrlo snažnog karaktera. Bez obzira na svojeglavost, ova pasmina ne laje ni glasno ni često.


Engleski hrt

Engleski hrtovi su graciozna i atletski građena pasmina. Često love mačke i kradu hranu iz kuhinje. No većinu vremena su tihi i mirni psi koji se vole maziti.


Mastif

Pun ljubavi, no podjednako tvrdoglav – mastif će dati svoj život za obitelj koja ga je udomila, no njegova veličina (oko 100 kilograma) uglavnom je dostatna zaštita od bilo koga. Zahvaljujući svojoj građi i težini koje izazivaju strahopoštovanje, rijetko mora lajati.


Bernski planinski pas

Bernski planinac prekrasna je švicarska pasmina koja je uzgojena za vuču kolica, tjeranje stoke te čuvanje doma. Ovih je dana, doduše, poznatiji po svojoj dobroćudnosti. Istina, kad su mali, bernski planinci znaju biti živahni i vole gristi stvari.


Bulmastif

Svojeglavi, no i iznimno vjerni, bulmastifi su uglavnom tihi. Negativna strana im je ta da znaju biti agresivni prema mužjacima svoje vrste i ponekad vide mačke kao lovinu.


Bernardinci

Bernardinci su rođaci mastifa. Uglavnom su sramežljivi i tvrdoglavi, no uz dobru obuku i u pravom okruženju, pripadnici ove tihe pasmine čine odlične obiteljske pse, kao i ljubimce terapeute.


Kavalir (King Charles) španijel

Španijeli su mali živahni psi koji obožavaju ljudsko društvo. Karakterom znaju biti mirni i dragi, no povremeno su i nevjerojatno tvrdoglavi. Uz pravu obuku, ovi španijeli mogu biti krasni kućni psi.


Zlatni retriver

Zlatni retriveri su među pasminama koje svatko želi – uvijek spremni za nova poznanstva i potjeru za teniskom lopticom. Uglavnom su tihi, no najsretniji su kad su aktivni, stoga ih je dobro često voditi u duge šetnje ili na plivanje s lopticom u džepu.


Kineski šar-pei

Ova pasmina puna je tihog samopouzdanja. Inteligentni su i predani svojoj obitelji. Povremeno znaju biti tvrdoglavi.

Sjajni su pazikuće koji laju samo kad su zabrinuti ili kad se igraju.


Rodezijski gonič lavova

Rodezijski goniči lavova velik je impresivan pas s vrlo izražajnim očima i nježnom dušom. Vrlo su predani svojim vlasnicima, no prije će ih fizički obraniti nego zalajati ili režati.


Irski seter

Irski seteri uglavnom su psi s viškom energije. Ta njihova živahnost vrlo rijetko prelazi u lajanje – glavno je dati mu nešto za raditi. Uz duge šetnje mogu biti sjajni obiteljski psi.


Koli

Koli nisu baš tiha pasmina, no baš kao i Lassie, laju samo kad imaju nešto važno za reći. U pitanju su nježni psi puni ljubavi koji uz pravu količinu šetnje neće nikoga gnjaviti lajanjem.


Ako želite objaviti zabavne fotografije ili snimke svojih ljubimaca, šaljite nam ih na mail adresu funbox@t-com.hr. Na istu adresu možete slati i svoja pitanja i probleme vezane uz kućne ljubimce.