PAZI, RADIOAKTIVNO STADO

250 ovaca obojio u kričavo žuto

13.04.2011 u 12:50

Bionic
Reading

Premda djeluje kao prvoaprilska šala, John Heard je svoje stado ovaca obojio u kričavo žutu boju za njihovo dobro. Tako će, nada se, otjerati kradljivce

Kradljivci ovaca posljednjih nekoliko godina nemilice harače po engleskom Dartmooru, a na meti se našlo stado Johna Hearda kojemu su ukrali već 200 ovaca, od kojih svaka vrijedi oko 140 funti.

Zato je preostalih 250 ovaca na svojoj farmi blizu Okehamptona Heard odlučio obojiti u kričavo žutu boju, s primjesama narančaste, kako bi možda otjerao kradljivce.

'Krađa ovaca postala je velik problem jer svaka vrijedi oko 140 funti. Dojadilo mi je gubiti toliko ovaca. Sin James mi je predložio narančastu boju iako je ispala neka neobična kričavo žuta, ali izgleda da je upalilo, ove godine nisam izgubio nijednu ovcu. Trik je upalio jer ih je lako razlikovati pa i mi i susjedi lagano možemo paziti na njih', rekao je John.

Neotrovna boja ovcama ne može naškoditi, a i s vremenom se ispire, ali zato trenutno zabavlja svakoga tko ugleda kričavo stado na livadi, prenosi Daily Mail.