BUDITE IM KUĆNI LJUBIMAC

10 životinja koje imaju više love od vas

26.04.2009 u 07:00

Bionic
Reading

Možda ste nekada skupljali sličice Životinjskog carstva, pohrskali čokoladicu, zalijepili sličicu u album, no definitivno vam nije pala na pamet perverzna pomisao da postoje životinje koje doslovno žive kao carevi. Zato ćemo vas ljubazno upoznati s bankovnim stanjem na računu mačaka, pasa, majmuna i kornjača koji imaju toliko para da bi vam do kraja života mogli hraniti užu i širu rodbinu

Gunther IV je totalni frajer
Gunther IV, njemački ovčar – 324 milijuna dolara
Pas koji se slika sa sunčanim naočalama pred bazenom oboružan ljepoticama dođe nešto poput četveronožne verzije Hugha Hefnera. Navodno je Gunther IV naslijedio brdo love od oca Gunthera III koji je zelenjavu dobio kao nasljedstvo grofice Karlotte Liebenstein koja je preminula 1992. Gunther se tu i tamo pojavi u javnosti, tek toliko da podsjeti svijet na svoje skandalozno postojanje, kao, recimo, kada se nacrtao na aukciji u Torinu. U pratnji dvojice čuvara, pas si je kupio bijeli tartuf vrijedan preko 1.000 eura. Mnogi se pitaju je li Gunther stvaran, no odvjetnička tvrtka na Bahamima koja zastupa odvratno bogatog džukca ne može biti stvarnija.

Oprini psići – 30 milijuna dolara

Imat ćemo razumijevanja ako vas ne šora ideja da postanete Oprah Winfrey, no biti njezin pas – to se zove karijerni pomak. Sve što trebate je imati idiotski isplažen jezik i zalajati s vremena na vrijeme. U zamjenu vas čeka svota od 30 milijuna dolara koji čovjekoljubiva voditeljica troši na brigu o svojih par ljubimaca. Čak i ako vas zapadne petina iznosa, još uvijek ćete piškiti od sreće.


Uplakana nasljednica u zagrljaju grofice
Čimpanza Kalu – 80 milijuna dolara
Grofica Kenmore je pričekala da joj muž, slavni australski plivač Frank O'Neill ode navijati u Sydney na Olimpijske igre pa da promijeni oporuku i ostavi svoje nasljedstvo od 80 milijuna dolara obljubljenoj čimpanzi Kalu koju su imali kao kućnog ljubimca. Da je žena pred kraj života shvatila da joj je majmun draži od muškarca, i nije nešto neočekivano, dobro da je uopće uočila razliku. Kalu, pak, osim što je u ruke pospremila obiteljsku imovinu, krala je po kući cigarete i častila se otvorenim konzervama piva, rekao je kasnije osiromašeni plivač.

Labrador Flossie - tri milijuna dolara

Žuti labrador u vlasništvu Drew Barrymore kao nagradu za spas svoje gospodarice pobrao je tri milijuna dolara. Pragmatično pseto je očito nanjušilo priljev svježeg kapitala u formi nekretnina kada je probudilo uspavanu Drew i njenog tadašnjeg dečka Toma Greena uslijed požara. Kao mali znak zahvalnosti glumica je nadogradila oporuku stavkom da psu ostavlja kuću.

Ozloglašena Leona Helmsley i njezin milijunaš
Malteški terijer – dva milijuna dolara
Psetance njujorške 'kraljice zloće', milijarderke Leone Helmsley, zamalo je završilo kao postmoderna mrlja na zidu kada je na čitanju oporuke rodbina saznala da je 12 milijuna dolara naslijedilo upravo slinavo stvorenje znakovito nazvano Trouble. Sudac je spasio perverzno bogatu životinju time što je od te svote oduzeo deset milijuna te psu do kraja života odredio bijednih dva milijuna. Također, cucak neće moći biti pokopan u mauzoleju obitelji Helmsley, što je bila želja nakazne vlasnice, zbog grobljanskih propisa i državnog zakona.

Kornjača Silverstone – 200.000 dolara

Stara preko 50 godina, kornjača Silverstone ime je dobila nakon što su je pronašli na travnjaku pored istoimene trkaće staze u Velikoj Britaniji. U vlasništvu slavne engleske vlasnice knjižara Christine Foyle, to benigno i nepismeno biće bilo je tek jedno od životinjskih nasljednika. I dok pod oklopom lagano zoblje svojih milijun kuna, spomenimo da je lovu u ostavinskoj raspravi pobralo i nekoliko mačaka i pasa. Sve u svemu, izuzetan dan za četveronožne književne krugove.

Tina i Kate, križanci ovčara – milijun dolara

Nora Hardwell umrla je dan prije svoga devedesetog rođendana u jugozapadnoj Engleskoj blizu gradića Bath. Žena je imala dosta vremena sastaviti oporuku, u kojoj su posebno mjesto zauzela njena dva ovčara Tina i Kate, kojima je ostavljeno čitavo imanje za dizanje nogu, čučanje i trijebljenje buha i za čiju je brigu zaposlen poseban skrbnik. Pet jutara posjeda valjda će biti sasvim dovoljno dvama psima koji uz to imaju i milijun dolara keša. Pokojnica je naredila da se novac mora nesmiljeno trošiti na svaki njihov hir.

Kraljičine krave i ovce – šest milijuna dolara
Zahvaljujući svojoj neizmjernoj stočnoj ljubavi kraljica Elizabeta je ostavila čitavo bogatstvo na raspolaganje kravama i ovcama na farmi Castle of Mey. Procjenjuje se da svaka životinja ima vlastitih 100.000 kuna na raspolaganju, što će reći da je sve što muče i mekeće, svaki zec, patka, pilić i koza na imanju teško otprilike dvadesetak hrvatskih plaća. Sasvim lijepa težina.

Fatalni Jasper i Diana
Jasper, križanac dobermana i labradora – 150.000 dolara i posjed
Bogata nasljednica Diana Myburgh na histeričnu radost svoje familije oporučno je ostavila svojim psima Jasperu i Jasonu po 50.000 dolara, kao i 1.236 jutara posjeda. Umrla je 1995. godine, a u međuvremenu je i Jason otegnuo papke te je sva lova završila u vlasništvu jednog cucka. Pseći fond se dosad više nego utrostručio, a dobermanski križanac navodno živi na najboljim odrescima, koje mu priprema osobni kuhar.

Pudlica Tobey – 92 milijuna dolara

Samozatajni pudl Tobey Rimes naslijedio je skoro sto milijuna dolara preko investicijskog fonda koji se oplodio u posljednjih osamdesetak godina. Njegov pudlasti predak naslijedio je 1931. godine 30 milijuna dolara koje mu je ostavila njujorška vlasnica Ella Wendel. Pseto je u fondu zaposleno kao maskota i ne voli pretjerano lajati o svojem bogatstvu, a tu su i upravitelji njegovih milijunskih sredstava koji, ne sumnjamo, zadovoljno mašu repićima umjesto njega.