ONI TO RADE NAJBOLJE

10 najžešćih muških laži

20.02.2011 u 09:56

Bionic
Reading

Ljudski rod generalno ima sklonost laganju, pa tako moramo čisto teoretski zaključiti da neki muškarci vjerojatno lažu. Tu senzacionalnu radnu hipotezu, doduše, tek treba pravo dokazati u stvarnosti. Nije da nisu pokušali, ali onak'... Sve je to daleko od egzaktnosti koju očekujemo od znanosti u 21. stoljeću. Evo deset totalno fiktivih ideja o tome kako bi možda nekad negdje neki muškarac mogao navodno nešto slagati. Svaka sličnost s konkretnim primjercima je slučajna

Uopće nisi debela
Uputiti ženu na svijest o višku kilograma je prvo, totalno suicidalno, drugo, totalno nepotrebno. Muški mozak ima nevjerojatnu mogućnost prilagodbe, tako da kad tip kaže ženi da nije debela, on se zapravo uživljava u njezino stanje svijesti dok se gleda u zrcalu. Daleko od nas pomisao o laganju. Bez te evolucijske adaptacije sinapsi, muškaraci bi prestali egzistirati već tamo negdje kad su po pećinama izumili toljagu.

Razgovarat ćemo o tome kasnije
Kasnije otprilike znači posthumno. Muškarcima treba gro vremena da se izraze i opravdano su svjesni da razgovor o akutnim problemima veze zaslužuje daleko više dana i sati nego što stoji na raspolaganju u bilo kojem trenutku povijesti. U ime toga su spremni strpljivo pričekati jedini pravi kontekst u kojem napokon mogu reći što misle jerbo će imati čitavu vječnost na raspolaganju. Ili još bolje, neće ih biti.

Ne palim se ni na jednu drugu
Postoji li ijedan suvisli razlog zašto bi se vaš dečko, muž ili ljubavnik popalio na kolegicu koja izgleda kao model s naslovnice, ima IQ 160, čita Bukowskog i pršti seksipilom u radijusu od najmanje 69 metara? Ako možda nekom statističkom greškom i postoji, onda definitivno nije popaljen. Prije će biti da je glede dotične dame lud, opsjednut i generalno neuračunljiv. Ukratko, možete mirno spavati. Nema govora o izravnoj konkurenciji.

Odlično si skuhala
Ima jedna caka sa ženskom obradom stvarnosti, a to je da je stav važniji od činjenica. Teško je zamisliti sve one elaborirane rituale učtivosti koji su vladali po dvorovima i salonima ako iz jednadžbe izbacimo slabiji spol. Muškaci među sobom rješavaju stvari bez metafora i simboličkih zaobilaznica. Preneseno na stol u blagovaonici, kada vam tip veli da je ručak bio izvrstan, zna da uopće nije važno kakav je stvarno bio. Istina je u njegovoj pažnji i brizi, a ne u možebitnoj splačini koju je upravo konzumirao uz nadljudski napor i s herojskom smionošću. Nije li to predivno?

Baš mi je draga tvoja mama
Ako igdje ljubav na daljinu ima magiju, onda je to na relaciji muž-punica. Što dalje, to magičnije. Stoga, kada frajer izjavi da ti voli mamicu, vjerojatno se nalazi na najvećoj mogućoj zračnoj udaljenosti od iste. Velikim ljubavima treba velik prostor da se razviju. Sad, ako ti mama izgleda kao Nicole Kidman i prema zetu gaji posebno nježna čuvstva, možda bi i mogli odustati od magične teze.

Oprosti, žao mi je
Jesu li muškarci uopće biološki sposobni za kajanje? Trebalo bi to istražiti, no ono što znamo je da kada ispale 'oprosti', onda doista to i misle. Oprosti što je sve tako ispalo, žao mi je što se osjećaš povrijeđeno, oprosti što radim stvari koje ne razumiješ, žao mi je što sada točiš suzice umjesto da skužiš moje komplicirano duboke motive. Ukratko, muškarcima je istinski i iskreno žao... za druge.

Nisam puno popio
Točno da ne može točnije. Čak i ako je tip raskvašen k'o morska spužva, uvijek je mogao kresnuti još koju kriglu. Dakle, nije puno popio. Žene naprosto ne razumiju koliko muškarci cijene svoje alkoholne kapacitete i ni jedan zdrobljeni tip neće prevaliti preko ustiju da je popio previše. To bi značilo da si je negdje postavio granicu, što je totalno kontra načina na koji općenito doživljava svoje sposobnosti.

Nije bilo skupo
Scena izgleda tako da frajer dođe doma s brutalno suvišnom tehno igračkom za koju je vjerojatno potrošio dva puta više nego što priznaje. Jest da je investicija skresala budžet za novi par totalno nužnih cipela, novih zavijesa i najmanje dva tepiha, a da ne pričamo o novoj pećnici i kliznom ormaru... No, gola istina stoji: U usporedbi sa svim tim nasušnim i neodgodivim troškovima, njegova je igračkica bolno jeftina. Tip koji se vratio kući s novim laptopom ili pametnim telefonom, ništa drugo ni ne kaže.

Zapeo sam u prometu
Tko rano rani, ne boji se gladi, a tko kasni, zapinje u prometu. Evo malo proširene narodne mudrosti s kojom su se suočile nebrojene generacije žena i još uvijek sumnjičavo pogledavaju prema nama. Ali zašto? To što smo krenuli prekasno ne znači da ne moramo negdje naletjeti na crveno i tako službeno proglasiti prometni zastoj. Jer, tko zna - da je bilo zeleno, da smo mogli sve odraditi u petoj brzini, da su izumili teleportaciju i ključno, da smo se rodili 15 minuta ranije, vjerovatno ne bi postali žrtvom nesretnog niza okolnosti zbog kojeg upravo sada kasnimo svojoj najmilijoj najljepšoj mmmm muci-buci pus pus sve na svijetu dragoj.

Ja ti nikad ne lažem
'Drag mi je Platon, ali draža mi je istina', napisao je davno Aristotel. Muškarac, dakako. Dakle, što? Tip te pogledao duboko u oči i rekao ti da ti nikad ne laže. Koliko surova moraš biti da ne prihvatiš tako izravan i očit dokaz njegove nepodijeljene ljubavi spram činjenica? Još da samo znaš koliko mu je drag Platon i koliko ga emocionalno košta takav stav prema tebi, ne bi ga više nikada pitala ni što je jeo za doručak, a kamoli gdje je bio jučer do 5 ujutro i zašto se nije javljao na mobitel.