BAŠ SVAŠTA!

10 najsmješnijih strahova koje gajimo

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 15.09.2013 10:37
  • Objavljeno 15.09.2013 u 09:01
liječnik

liječnik

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Svi imamo poneki besmisleni strah od kojeg patimo u svakodnevnom životu. Možda dva ili više puta provjeravamo jesmo li uključili budilicu ili ima li nešto opasno u našoj zahodskoj školjci prije nego sjednemo na nju. U svakom slučaju, nitko nije imun na te potpuno uobičajene sitne neuroze

Svi pričaju grozote o nama kad nas nema

Ovo je čest neutemeljeni strah koji mnogi gaje. Iz nekog razloga imamo sklonost vjerovati da nas naši poznanici tračaju kad nismo prisutni. Često zbog toga izmišljamo da nas netko čudno gleda ili pokazuje prstom u našem smjeru kad odlazimo ili tek stižemo.

Nešto nas čeka u zahodskoj školjci

Dvije riječi – previše hororaca! Nema ničega u vašem zahodu osim vode i kamenca, a ako vas je i dalje strah – jednostavno povucite vodu prije nego sjednete na školjku!


Buhe i slične 'nevidljive' bube

Primili ste kućnu mačku u ruke ili legli u nepoznatu postelju i za minutu vas nešto već svrbi? To se vaš um igra s vama.

Nije svaki 'cimer fraj' pun sitnih stvari koje vas jedva čekaju grickati, niti svaka životinja s dlakom nema mali svijet skriven na leđima.

Nismo uključili budilicu

Uključili ste budilicu i idete spavati. Minutu kasnije provjeravate je li vam alarm namješten. Svi smo se našli u toj situaciji, a strah da ćemo prespavati nas ponekad čak i budi prije nego što zapravo trebamo ustati.

Duhovi i mrak

Nema ništa čudno u tome da nas je strah mraka i čudnih zvukova ili naglih pokreta. Neki životinjski instinkti su nam ipak preživjeli čak i u ovom prosvijetljenom dobu tehnologije i racionalizma. Oni koji još nisu ušli u taj moderni svijet uglavnom tumače svoje strahove kao nešto natprirodno ili znakovito.


Zubar i ostale vrste doktora

Bez obzira što nam nesumnjivo treba stručna pomoć kad su u pitanju pokvareni zubi ili neki ozbiljniji medicinski problem, mnogi bi radije pričekali još koji dan, tjedan, pa čak i mjesec prije nego napokon skupe hrabrost posjetiti liječnika. Pretpostavljamo da je u povezujemo bol i smrt sa zdravstvenim ustanovama pa ih zato izbjegavamo. A ako nas pitate, ni sama riječ 'bolnica' nije najsretnije odabrana.

Duboka ili mutna voda

Većina ljudi voli plivati, no kad se nađu u dubokom moru, nekima u pozadini glave počne svirati tema iz 'Ralja' i ne mogu si pomoći. Ma koliko god gledali, ispod njih je samo mrak, a voda postaje hladna.


Hrana kojoj je istekao rok trajanja

Rok trajanja je više uputa nego pravilo, no mnogi od nas si ne mogu pomoći – kad vide jučerašnji datum na nekoj namirnici moraju je baciti u smeće. U stvarnosti, naši frižideri prilično dobro drže stvari svježima i ne moramo biti robovi točnom roku trajanja – čak ni kad su jaja u pitanju!

Držanje beba

Netko od prijatelja vas zamoli da mu pridržite bebu dok oni obave što moraju. U istom trenutku se ukočite i primite dijete kao da je od stakla koje nipošto ne smijete prečvrsto stisnuti, a još manje ispustiti. Najdulje minute vašeg života? Naviknite se – dobra je šansa da ćete jednog dana često morati držati i svog potomka!

Vožnja iza otvorenog transportnog kamiona

Bez obzira radi li se o stablima iz pilane ili metalnim cijevima, uvijek se prestrojavamo kad se nađemo iza kamiona koji ih prevoze. Jednostavno ne vjerujemo da onih par osiguravajućih traka može držati sve te potencijalno smrtonosne stvari kako treba. Osim svega, gledali smo dovoljno holivudskih filmova gdje neki nedužni vozač završi proboden šipkom koja je sletjela s kamiona. Bolje biti siguran nego postati dio neplanirane građevinske konstrukcije!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!