POPALJENI, ISFRUSTRIRANI I PREVARENI

10 najpopularnijih tema na hrvatskim forumima

04.10.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Ako imate više od trideset, glumite ljubavnicu u loše nacrtanom preljubničkom trokutu, brijete na vjenčanice i psujete za tipkovnicom (jer za to u stvarnosti niste imali muda), onda je prilična šansa da se krijete iza nekog avatara na hrvatskim forumima. Vjerojatno ste i odgovorili na pitanje koju biste zvijezdu najradije potrošili, a i odmaštali seks s ovim ili onim članom. Opašite se ubrusom. Serviramo vam 10 najmasovnijih topica domaćih foruma i prilično je packavo

Zlatne cybertridesete
U četvrtom desetljeću života, nakon mladenačkih rollercoastera, velikih ljubavi, divljeg seksa, nakon što ste izbrojili čitavu momčad najboljih prijatelja, položili ispite, našli posao i pronašli svoje mjesto u glupoj kolotečini života, shvatite da oko vas postoji žalosni višak praznog prostora. Nigdje nikoga. Ne brinite, tridesete vas neće ostaviti na cjedilu dokle god postoje forumaške teme za stariju ekipu koju puca lagani horror vacui i koja bi se družila povezana tako dubokom karakteristikom – činjenicom da imaju preko trideset. Nakon što shvatite da dijelite istu prvu znamenku, sve ostalo dolazi praktički samo od sebe.

Koliko ste napaljeni?
Turbo omiljena tema hrvatskih forumaša i pitanje koje je promaklo čitavoj povijesti filozofije rasteže se od nemila do nedraga po domaćem cyberspaceu pa vjerojatno više ne postoji adolescent koji u nekom postu nije objavio svoju genitalnu nadraženost. Skroooz, savršeno, previše, jako, 73,4 posto, pa poprilično, 200 posto, tak da bi neš pojebala... tek je kap u moru znojne, naložene, požudne i dahtave bujice desetaka tisuća odgovora. Lijepo je znati da nam država u svakom trenutku puca od testosterona i da se genetski bazen razlijeva oko miševa i tipkovnica, no da je L0lla_23 u svom 2458. postu baš ludo popaljena ne znači nam apsolutno ništa.

Trudnice
Ozbiljnije cure su, dakako, shvatile jalovost web napaljenosti, pa su svoje vruće postotke u nekom trenutku odlučile kapitalizirati. Tako sada vise na nešto drukčijem superpopularnom hrvatskom topicu - onom za trudnice. Kako skratiti dane dok ti raste trbuh ako ne totalno napetim peripetijama oko kvržica, osipa, recepata, ginekologa, depilacije i kilaže. S obzirom na popularnost tema oko kolica, vrtića, dječjih imena, rodilišta, trudničke odjeće i tečajeva, pravo je čudo što ne otvaramo hrvatske dućane po Kini i ne nasipavamo priobalje u potrazi za kopnom na koje ćemo svi stati.

Virtuano alkoholiziranje
Još jedan nebulozno atraktivan topic u Hrvata počinje obično pozivom na sveopće online pijančevanje. I onda ekipa kojoj u dućanu ne bi prodali ni bezalkoholno pivo trpa u sebe štokove, vino, votku, viski, pelin, kao, svi cugaju, post iza posta i na trećoj strani teme sve je već pijano, tetura, ono, popili su 35 poruka teškog alkohola. Joj, mogu dobiti još leda, polupijana sam, dečki, vrtim rundu... I sve tako dok iznebuha ne uleti frajer s postom da diže 150 kg na benču. Jest da im jetra ne stradava od silnih cyberpromila, ali za ostale vitalne organe nismo ziher.

Kojeg bi celebrityja najradije potrošili?
Kad se zbroje svi libidinalni snovi hrvatskih forumaša i forumašica, postavlja se pitanje je li itko s domaće i svjetske scene ostao seksualno nekonzumiran. Ma tu su svi, od Špire Guberine, Mirka Miočića i Tanje Torbarine do Colina Farella, Johnnyja Deppa i Monice Belucci. Jasno, put od postera do gaća nikad nije bio predug, no blago je razočaravajuće što je erotska imaginacija online ekipice tako predvidljivo definirana industrijom zabave. Zato su daleko intrigantnije trakavice na sljedeću temu.

S kojim bi se forumašem najradije poseksali?
Kada se s nekim slažete iz posta u post, onda se prirodno nameće pitanje: koliko biste se slagali iz poze u pozu? Pogotovo kada je u toliko navrata njegov avatar bio gore, a vaš dolje, i obratno. Virtualno nabacivanje je izuzetno moćno jer upoznavanje prethodi izgledu i karakteristikama koje se mogu jedino onjušiti, opipati, doživjeti. Bjelina ekrana između dva posta ostavlja tako gomilu prostora za divljanje fantazije. Kasnije, kada je libido već u petoj brzini, bude prekasno. Nije čudo što teme o uzajamnom trenju forumaša imaju luđački dobar odjek.

Slike s vjenčanja
Frizure, vjenčanice, torte, buketići, reverčići. Ja i torta. Torta, frizura i ja. Buketić i vjenčanica. Frizura, torta i buketić. I tako otprilike 13.000 postova i preko milijun pregleda svih mogućih permutacija bračne sreće. Slikice s vjenčanja – ultimativna atrakcija hrvatskih foruma pred kojom bi se posramile i heroine meksičkih sapunjara superovisne o ceremonijalu vječnog 'da'. Lijepo je to s udajom, stvarno, ali nitko da nas par godina kasnije počasti fotkama s razvoda. Recimo, ja među polomljenim tanjurima i s poluotvorenim koferom, ili ja treća zdesna na općinskom sudu u novim cipelama, ovaj put bez buketa.

Jesi true black metalac ili slušaš smeće?
Pored svesvemirskih prijepora o partizanima i ustašama, Kaptolu i Pantovčaku, bijesno duge threadove kod nas, najnormalnije, izaziva i pitanje jesi li pravi black metalac ili si se odnarodio uz zvuke Pantere, Amorphisa i Marduka. Oko pola milijuna čitanja svjedoči da je tema daleko od svjetla na kraju tunela. Uostalom, kako rasvijetliti topic koji brije o crnom metalu, a da te ne optuže za nepoštivanje boja? Inače, u vremenu propasti teške industrije, privatizacije željezara, možda bi thread o istinskim metalcima trebalo proširiti i na probleme brodogradnje. Čisto da se tema ne rasipa bezveze.

Ljubavnice i trokuti
Pokazalo se da je ljubavna geometrija neiscrpno vrelo inspiracije za čitavu legiju hrvatskih građanki, a kada topic poziva na lelek i kuknjavu zanemarenih i izigranih ljubavnica, nakon par stranica skužiš da stvarno ne postoji trokut, četverokut, pentagram ili paralelopiped strasti u kojem se netko trenutno ne koprca. Topic o ljubavnicama koje nikada da dočekaju njegov razvod, odluku, konačno 'da' ili išta čvrsto osim sporadičnih erekcija razvučen je na 1812 stranica, nekako baš kao i veze kojima se bavi. Stoga, ako se osjećate pothranjeno na temu skrivenih SMS-ova, tajnih sastanaka, velikih osjećaja i još većih laži te vam već dugo nitko nije gugutao o divnom ljubavnom sutra, evo prilike da se podsjetite na bogomdanu okolnost što vas sve to mimoilazi.

Sve što niste imali muda reći uživo
Topic za sve face i frajerice koji stvarne konflikte rješavaju stisnutim dupetom, ali su superspremni pod anonimnim nickom opsovati pramenove, nosove, trbušine i kućne ljubimce svojih šefova, partnera, kolega ili tko im se već našao na spisku najdražih frustracija. Nešto poput online sobe za vrištanje, nahrupilo je tu likova koji skidaju s neba svojim bivšima bližu i daljnju rodbinu, proklinju 'njezine PMS-ove i depilacije', a jedna urla kako je tip na njoj zaradio tolike pare, a onda joj još iz frižidera krade polupotrošeni pekmez. Naravno, nisu ostali pošteđeni ni frendovi 'kod kojih se moraju nositi odvratne šlapetine zbog fucking parketa, a svi došli u odijelima'. Tako otprilike izgledaju domaći kompleksi kada je netko dovoljno jadan da ih otipka, ali treba sve to shvatiti kao tečaj kreativnog pisanja, razgibavanje mašte i kognitivnih sposobnosti. E, da, i ti, da, upravo ti, znaš koji jesi: 'Fuck off, napravi si kajganu i uštekavaj kabele sam!'