ZAUVIJEK SOLO

10 najokorjelijih neženja

05.05.2014 u 08:01

Bionic
Reading

S obzirom na to da je George Clooney nedavno ponovo završio u medijima jer se navodno namjerava vjenčati s Amal Alamuddin, odlučili smo pogledati najpoznatija imena onih koji nikad nikome nisu nataknuli prsten na ruku, već su ostali 'solo' cijeli svoj život

Toma Akvinski

S obzirom na priču o navodnoj Isusovoj ženi, morali smo se zadovoljiti Tomom Akvinskim kao najpoznatijim katoličkim neženjom. Toma Akvinski bio je talijanski svećenik i glasoviti teolog i filozof koji je živio u 13. stoljeću. S obzirom na to da je pripadao kleru, nije ni čudo da se nikad nije oženio – Katolička crkva je oduvijek bila tvrđava muškaraca.

Toma se toliko čvrsto želio zarediti da ga čak ni obitelj koja ga je na godinu dana utamničila nije uspjela u tome spriječiti iako su mu braća platila prostitutku koja ga je neuspješno pokušala zavesti.


Leonardo da Vinci

Slavni autor Mona Lise bio je genij koji je živio na prijelazu s 15. na 16. stoljeće. Leonardo da Vinci bavio se svime, od arhitekture, slikarstva i glazbe do kiparstva, anatomije i geologije. Bio je izumitelj, pisac, botaničar i kartograf. Talijanski polihistor također je bio vegetarijanac i vjerojatno je zbog toga često oslobađao ptice iz kaveza.

Njegove seksualne sklonosti su još i danas nepoznanica, a on sam je napisao da su lijepa lica jedini razlog zašto ljudi prolaze kroz gnjusan čin spolnog odnosa.


Voltaire

Francuski pisac, povjesničar i filozof François-Marie Arouet, poznatiji po svom pseudonimu Voltaire, živio je u 18. stoljeću i svijetu je poznat po svom oštrom i duhovitom jeziku. Napisao je više od 20.000 pisama te oko 2.000 knjiga i pamfleta. Voltaire je kroz život uvijek kritizirao netrpeljivost, predrasude, religijsku dogmu i vlast. Slavni satiričar je navodno bio impotentan.

Immanuel Kant

Njemački filozof koji se smatra jednim od najvažnijih mislilaca modernog doba, živio je u 18. stoljeću, a najveći utjecaj je imao u poljima metafizike, etike, političke filozofije te estetike. Tijekom svojih 79 godina života Immanuel Kant nikad se nije oženio, a navodno nije ni s kime imao spolne odnose.

Ludwig van Beethoven

Slavni njemački kompozitor i pijanist živio je na prijelazu iz 18. u 19. stoljeće. Iako je bio gluh zadnjih desetak godina života, van Beethoven napisao je svoje najbolje kompozicije baš u tom periodu. Njegov ljubavni život uglavnom je patio jer je bio običan građanin, a kretao se među plemstvom iz čijeg društvenog kruga su bile žene koje su ga privlačile.



Ludwig II Bavarski

Bavarski kralj Ludwig Otto Friedrich Willhelm iz obitelji Wittelsbach živio je u 19. stoljeću, a na tron je sjeo sa samo 18 godina. Poznat je po tome da je dao sagraditi nekoliko prekrasnih palača i dvorac Neuschwanstein koji se često naziva i dvorcem iz bajke. Također je poznat i kao pokrovitelj kompozitora Richarda Wagnera. Umro je mlad i pod sumnjivim okolnostima.

Bio je zaručen za rođakinju, no na kraju se nije oženio. Mnogi nagađaju da je bio homoseksualac.

George Gershwin

Američki kompozitor i pijanist George Gershwin najpoznatiji je po svojim orkestralnim djelima poput 'Rapsodije u plavom' i 'Amerikanca u Parizu'. Njegovu sjajnu karijeru i život skratio je tumor na mozgu. Iako mnogi nagađaju da je bio homoseksualac, George Gershwin je također bio na glasu i kao ženskaroš, tako da je nemoguće sa sigurnošću išta reći o toj temi.


Al Pacino

Nije poznato zašto se slavni glumac i dobitnik Oscara, Alfredo James Pacino, nikad nije oženio, no to ga nije spriječilo da nakon 74 godine života ima troje djece iz dviju različitih veza. Prema jednoj teoriji, Pacino je uvijek strahovao da će mu brak završiti loše, pa se nije ni ženio.


Billy Idol

Britanska rock zvijezda Billy Idol nikad se nije ženio, no ima dvoje djece iz dviju veza. Na pitanje je li spavao s više od tisuću žena tijekom svoje karijere, Idol je odgovorio da je vjerojatno to napravio u prve dvije godine svoje karijere.



Leonardo DiCaprio

Nema sumnje da je Leonardo DiCaprio jedan od najboljih glumaca sadašnjice. Njegovoj slavi očito ne škodi ni to što ga još uvijek nijedna žena nije uspjela odvesti pred oltar. On sam kaže da će se to prirodno dogoditi samo od sebe.