OD KANIBALIZMA DO GROBLJA

10 najnevjerojatnijih restorana

  • Autor: K. D.
  • Zadnja izmjena 10.04.2009 12:26
  • Objavljeno 08.02.2009 u 08:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Osim ako se ne furaju na svoju papigicu ili koker španijela, ljudima nije dovoljno mehanički utrpavati hranu u usta. Treba im i minimum 'priče' dok jedu. Za većinu to je možda pogled kroz prozor, sugovornik ili upaljena televizija, no nekima treba jača fabula. Recimo kanibalska, bolnička ili zahodska. Upoznajte najnevjerojatnije svjetske restorane

Zahod - Tajvan
Iako ljudi na zahodu običavaju 'jesti unazad', restoran Marton Theme u Kaohsiungu u Tajvanu, koji se fura na javne zahode, ima solidan dotok klijentele. Tu će vas, umjesto standardnih stolaca, dočekati WC školjke, a stol će vam biti rub kade. U okružju pisoara, pločica i inih zahodskih rekvizita konzumira se hrana za koju kažu da je prilično dobra. Mnogi posjetitelji mjere svoje zadovoljstvo stupnjem gađenja prema devizi - što gnjusnije to zabavnije.

oddee.com

oddee.com

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

U zraku – Belgija
Želite li ručati u zraku na 50 metara visine? Nema problema, dosjetljivi Belgijanci imaju rješenje. Poznati 'restoran u zraku' sa sjedištem u Bruxellesu zapravo je stol s pričvršćenim stolicama koji u zraku drži dizalica dok vi žvačete svoj meni. Fora je to što možete odabrati bilo koju lokaciju u zemlji i jesti uživajući u omiljenoj panorami. Dakako, morate voditi računa o tome da čitavo vrijeme budete vezani ili da vam vilica slučajno ne padne sa stola. E da, i da imate 8.000 eura negdje u blizini.

Potpuni mrak – Kina
Kao što i ime kaže, ovdje se jede u mraku. Potpunom. Otvoren u prosincu 2006. godine, Mračni restoran u Pekingu ima čitavu unutrašnost obojenu u crno i nema zaista nikakvog izvora svjetla. Zabranjeni su mobiteli, satovi i bilo što čime bi se moglo barem malo osvijetliti prostor. Konobari nose infracrvene naočale da se snađu među stolovima, a vama ne prostaje ništa drugo osim da se prepustite osjetilu okusa i sluha. I još ponekom, ukoliko ste sigurni da nema osoblja u blizini.

oddee.com

oddee.com

Izvor: tportal.hr / Autor: TportalGroblje – Indija

Izgrađen na stoljećima starom muslimanskom groblju, restoran u Ahmadabadu odlučio je iskoristiti pogrebni potencijal mjesta te, umjesto da ukloni obilježja grobova, oni čine dio interijera. Dok uživate u navodo izuzetnom čaju i pecivu, oko vas strše zeleno obojeni grobovi za koje ni vlasnik ne zna kome točno pripadaju. Dodaje da im zbog grobova cvjeta biznis, a svako jutro menadžer smjene stavi po jedan suhi cvijet na svakog od njih.

oddee.com

oddee.com

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Zatvor – Italija
Nitko nije slutio da će restoran otvoren na vrhu strogo čuvane kaznionice Fortezza Medicea pokraj Pise postići rekordnu popularnost. I dok vlasnici već otvaraju podružnice po ostalim zatvorima diljem Italije, u Fortezzi vas čeka pravi ambijent tamnice. Debeli zidovi visoki skoro 20 metara, sigurosne kamere, kapelica... Pod budnim okom naoružanih čuvara 20 kuhara sprema delicije za koje se treba predbilježiti i tjednima ranije, ako se želi dobiti mjesto.

oddee.com

oddee.com

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Za kanibale – Japan
Uvijek ste se željeli počastiti mesom svojih bližnjih, no nekako znate da se to kosi s minimumom bontona. Izliječite svoje frustracije u japanskom restoranu Nyotaimori, što doslovno znači plata od ženskog tijela. Bilo što da naručite, doći će vam na trpezu u obliku ženskog tijela (koje je također načinjeno od jestivog materijala). Tada kreće rezanje i iskopavanje iz utrobe. Vlasnici su se potrudili da iskustvo bude što autentičnije, tako da je hrana u tijelu složena u obliku unutrašnjih organa, a pri rezanju 'koža' pušta tekućinu nalik krvi.

oddee.com

oddee.com

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Kondomi – Tajland
Kupus i kondomi je ime za seriju restorana po Tajlandu u kojima, kamo god da se okrenete, sve vrvi kondomima. Po zidovima, na tepihu, čak ih i konobari nose preko glave. Još samo nedostaje da muška klijentela ima obvezu navući jedan prije nego što se baci na konzumaciju hrane. Po izlasku nećete dobiti kolačić, već će vam dati da si izaberete kondom iz velike staklene zdjele. Profit restorana ide u dobrotvorne svrhe.

oddee.com

oddee.com

Izvor: tportal.hr / Autor: TportalLedena špilja – Norveška

Nije restoran nego bar, ali je dovoljno egzotičan da se kvalificira u naš top 10. Snøhulebaren je izgrađen u špilji od snijega iza hotela Funken u Longyearbyenu. Izgleda poput katakombe, ne može se prolaziti bez sagnute glave, sav inventar je od snijega i leda, a konobari su konstantno u polarnoj odjeći. Kažu da prvih desetak minuta izgleda nevjerovatno simpatično. Nakon toga, polako ćete očima tražiti izlaz.

oddee.com

oddee.com

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Bolnica – Latvija
Hospitalis u Rigi opslužit će vaše okusne pupoljke u kliničkoj atmosferi operacijske sale. Naime, čitav interijer je preuređen tako da izgleda kao bolnica. Jedete na zubarskom stolcu, režete hranu kirurškim noževima, a oko vas s bolničkim tanjurima plešu doktori i medicinske sestre. Umjesto standardnog bešteka, čekaju vas pincete, injekcije i ostalo bolničko hladno oružje koje će vas izliječiti od gladi. Ako se prije ne srušite u nesvijest.


Pod vodom – Maldivi
Na dubini od pet metara u Indijskom oceanu čovjek se može sasvim pristojno najesti. Naravno, ako sjedi u Ithaai, prvom podvodnom restoranu u sklopu odmarališta Hilton na Maldivima. I dok vilicom naganjate neposlušni krumpir ili grašak, oko vas se košopere koraljni grebeni i jata riba u kristalno čistoj vodi. Svi su zidovi u staklu, tako da vas ne mimoilazi ni komadić podvodne ljepote. Sad, što se tiče cijena, Verneovih '20.000 milja pod morem' dobiva sasvim nove konotacije.

oddee.com

oddee.com

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!