I TO JE BILO MODERNO...

10 najgorih frizura svih vremena

15.07.2013 u 07:45

Bionic
Reading

Vrlo je subjektivno određivati koje su najgore ili najbolje frizure svih vremena. Zato vam nudimo izbor od deset, po našem mišljenju, najbizarnijih, dok numeriranje u ovom slučaju prepuštamo vama

Engleski galebovi

Bend A Flock of Seagulls je 1982. godine objavio pjesmu 'I Ran' koja ih je učinila popularnima, a frontmen benda Mike Score pojavio se otprilike u isto vrijeme s frizurom koja će samo njega učiniti popularnim. Ili nepopularnim, ovisi kako to gledate.


Kahlica

Vjerojatno najvjerniju kahlicu nosio je američki komičar Moe Howard. I nije od nje odustajao cijeli život.


Fudba

Premda je fudbalerka osamdesetih bila jedna od popularnijih frizura, najdramatičniji primjer fudbe nosio je glumac Michael Weaver u TV seriji 'The Mullets'. Njegova slika sve govori…

Michael Weaver u TV seriji 'The Mullets'


Obrnuta fudba

Da, i to postoji. Ono kad je kosa straga podšišana na milimetar, dva, a sprijeda je neproporcionalno dugačka. Proslavila ju je Kate Gosselin, televizijska ličnost koja je postala popularna nakon što je rodila šestorke.

Svojevremeno moderna obrnuta fudba na Kate Gosselin


Prikrivena ćela

Bez obzira na to je li kosa začešljana unatrag ili na stranu, ćelavi muškarci na taj način vole skrivati svoje tjeme. Naravno, u većini slučajeva to izgleda smiješno, a vjerojatno najpoznatiji primjer ove bizarne frizure je Donald Trump.

Donald Trump - sjajan primjer začešljavanja dvaju pramenova preko ćelavog tjemena


Muški minival

Nešto između minivala, mikrofonke i fudbe nosilo se također osamdesetih godina, što nam je tada lijepo pokazao glumac Eriq La Salle. U nešto umjerenijoj verziji pojavili su se i Michael Jackson, Ice Cube i Jaime Foxx…


Jednostavno spaljeno

Polovicom osamdesetih tinejdžerke su poludjele za nekim vrstama uvijača za kosu, zahvaljujući kojima je frizura izgledala kao da ste prste ugurali u utičnicu. Premda bi se pritom složili neki konjski repići ili palmice, pa je čitava frizura izgledala relativno uredno, ipak je na koncu jednostavno izgledala spaljeno.

Reklama za kovrče iz osamdesetih


Muški repić

Iako su muškarci dugu kosu oduvijek vezali u repove, krajem osamdesetih ulična moda na scenu donijela je tanašne repiće koji su virili na vratovima kratko ošišanih muškaraca kao repovi miševa. Na svu sreću, kako je ušlo u modu, tako je nekako brzo i izašlo istim putem.

Repić poslije kiše...


Metalna frizura

Možda ste pomislili da smo odjednom počeli spominjati žene, no unatoč šminki i dugoj kosi, i dalje se radi o muškarcima. Endemski metal bendovi iz kasnih osamdesetih i ranih devedesetih njegovali su bizaran stajling koji je zapravo više bio stav, nego stil. A stav je vjerojatno bio: ‘Mötley Crüe je zakon!’ Ili 'Kiss je zakon!'


Košnica na glavi

Među ženama s gustom, dugom kosom, pedesete godine popularizirale su goleme, zavinute punđe navrh glave. Bile su praktične i istovremeno elegantne, posebno ako ih je nosila Audrey Hepburn. No samo su vrlo rijetke žene znale što napraviti s tim, a manje svijetli primjer tako velike punđe je onaj koji je nosila Amy Winehouse.