BUDITE DEGUTANTNO LIJEPI

10 najbolesnijih kozmetičkih tortura

10.05.2009 u 07:00

Bionic
Reading

Ljepota je u oku promatrača pogotovo ako si je promatrač nategnuo okolne bore kremom od abortiranih fetusa, sredio kosu bikovom spermom i poravnao obraze protezom za savršeni osmijeh. Naklapanja o unutrašnjoj i subjektivnoj ljepoti jako dobro zvuče, no problem je što loše izgledaju. U bijesnoj želji da riješe taj paradoks i susretnu svoje snove u zrcalu, mnogi su si ispisali liječničke kartone prije nego što su se riješili ijedne bore. Oraspoložite se s par probranih bisera

Kolagen, fetusi, kožica penisa
Kada se već ne smijemo jesti, a ono se barem možemo međusobno razmazivati po facama. Kolagen - protein koji se nalazi u ljudskoj koži, kostima i mišićima - koristi se za napumpavanje usnica i peglanje bora, a dobiva se, među inima, iz abortiranih fetusa, ljudske posteljice, doniranih leševa i ostatka kožice s penisa nakon obrezivanja. Takva solidarnost ljudi u svrhu ljepote ostavlja nas, naravno, bez daha. Znali smo da su vitezovi davali živote za princeze, ali da netko donira komad piše za gornju usnu susjede s trećeg kata, baca sasvim novo svjetlo na ideju herojstva.

 
Krema od kobrina otrova
Ima još jedan način da si idiotski smrznete lice u nekoj vječnoj plastičnoj mladosti - dajte ga na korištenje leglu kobri. Doduše, estetski zahvat ima par nedostataka. Jedan od njih je da ćete biti itekako mrtvi da hodate okolo i demonstrirate okolini sjajne rezultate. Stoga je industrija ljepote doskočila sitnom idejnom manjku i sintetizirala kremu po receptu nekih zmija otrovnica koje se uzgajaju po specijaliziranim farmama u Brazilu. Neurotoksini iz zmijskog otrova proizvode efekt sličan botoksu - blokiraju živčane impulse u mišićima što dovodi do paralize. Krema vam tako ostavlja simpatičnu opciju da ostanete živi nakon tretmana.

Aparat za ljepši osmijeh
Japanci su, izgleda, zgroženi krajevima svojih usta, prenapuhanim obrazima i jamicama pri smijanju pa su izmislili fitnes napravu za ispravljanje genetskog naslijeđa. Pod imenima Side Mouth Toner i Cheek Toner, žene u Zemlji Izlazećeg Sunca mogu svakodnevno vježbati ćube aparatima koji se stavljaju u usta, a potom ih se otvara i zatvara do točke raspadanja čeljusti. Proizvođač obećava da ćete se ubrzo smijati s bezgraničnim pouzdanjem, a nije isključeno ni da vam se savršeni osmijeh bespovratno zalijepi na facu u stilu Laure Bush ili Jokera iz 'Batmana'.


Svršena, pardon, savršena kosa
Svašta je ljudima padalo na glavu, a da im je pala i bikova sperma, mogu nam posvjedočiti korisnici nove masaže tjemena u Velikoj Britaniji. Goveđe sjeme prepuno je proteina koji navodno čine kosu sjajnijom i mekšom, pa se nečija bizarna poduzetnost odlučila okoristiti drevnim trikom u svepovijesnom ganjanju ljepote – što nevjerojatnije to učinkovitije. Imali smo krv djevica, zmijski znoj, živin sulfid, a sad i papkarske izlučevine. Još kad se sasuši... A ništa, barem uštedite na gelu za sljedećih par dana.

Riblja pedikura
Već smo u nekoliko navrata zloupotrijebili vašu dosadu da vam serviramo priču o ribicama koje obožavaju nožne prste, no za sve kojima je promakao taj novi hit pedikure, ponovimo – postoje ribice toliko očajne da su spremne pocuclati sve vaše žuljeve, kurje oči i natiske u tužnom pokušaju opstanka vrste koja se inače zove garra rufa. Jadnice koje se goste mrtvom kožom ljudskih stopala, postale su totalna atrakcija kozmetičkih salona po Aziji i Americi, negdje su čak i zabranjene zbog higijenskih razloga, a fora je u tome što nemaju zube. Ne usudimo se zamišljati kakav bi to bio biznis da su nešto veće.


Ogrlica za produživanje vrata
Na nesreću mnogih žena s malim i zdepastim vratovima, prošla su vremena mučeničkog rastezanja na kotačima. Pozdravite se s izduženom vitkom linijom Svete Katarine nakon što su je istegli u žniranac. Naime, nema te anoreksije, kokaina ili un-dijete koja rezultira takvim svetačkim savršenstvom, ali, hej, ima ogrlica za rastezanje vrata na napuhavanje. Japanci još dovoljno cijene sado-mazo pričice da izmisle spravu po principu harmonike koju omotate oko vrata i punite zrakom. I dok vam se brada polako oprašta od ramena na putu prema stratosferi, bacite posljednji pogled prema zrcalu i mahnite novom strašilu zoologije - ljudskoj žirafi s posebnim potrebama.

Štipaljka za duži nos
Svi koji nisu zajedno s Pinokijom i nas par na vrijeme shvatili estetske blagodati laganja, mogu eventualno popraviti situaciju s istezačem za nos Hana Hana. Svoju patuljastu izraslinu sada možete istegnuti u prostor posebnom štipaljkom koja vam pritišće hrskavicu i s vremenom je izdužuje. Za one pak koji pate od papagajskih kljuki i na čijoj se nosnoj hipotenuzi mogu organizirati skijaški skokovi, i nemamo neki pametni savjet. Možda da postanu bolno istinoljubivi, pa si skrate to čudo tako što će prije ili kasnije dobiti po nosu.


Tretman za lice od ptičjeg izmeta
Već su glumci u tradicionalnom japanskom teatru kabuki znali da ništa ne čisti šminku bolje od steriliziranog izmeta slavuja. Dakako, znale su to i gejše te je mazanje lica kakicom raspjevanih ptičica bio jedan od ključnih tretmana za svijetlu i meku kožu. Za sve je kriv enzim nazvan guanin zaslužan za izbjeljivanje, piling i biseran sjaj, a drevna kozmetička navada danas se prodaje po beauty centrima u Americi za oko tisuću kuna po seansi. Što reći, prilično skupo sranje.

Nožni oprsti na parove razbroj s'
Ako su vam nožni prsti prispodobivi pločici ćevapa gdje nije najjasnije gdje jedan počinje, a drugi završava te vam tako ruše koncepciju svemira, toplo preporučujemo još jedno znanstvenofantastično korektivno pomagalo iz Japana – razmicač prstiju. Odsada i vi možete imati žablja stopala i nogom češljati dijete prije škole. Milijun Japanaca koji ga koristi ne može biti u krivu. No to će definitivno vrijediti za njihove prste. Šteta samo da Toe Stretcher ne dolazi u setu s plivaćim kožicama.

Puž muž, roge van... da si namažem lice
Puževi sluzavom pljuvačkom krpaju i kitaju svoje kućice pa što ne bi i vaše napuklo lice. To je fakat jedno te isto, pogotovo ako iza njega radi nakupina ganglija, a analni otvor stoji zakačen uz glavu, što je senzacionalan doprinos tih dvospolnih mekušaca biološkoj raznolikosti. Bilo da je riječ o borama ili ožiljcima puberteta, tu je kozmetička avangarda da vam proda ljigave preparate na bazi puževe sline koji, pored građevinskog, imaju antioksidantski i antibakterijski učinak. Ajmo, balavice, navalite...