PODIGNI SI LJETNI SKOR

10 naj uleta na plaži

18.07.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Ako nemaš love za ljetno barenje po klubovima, to ne znači da moraš ostati na suhom. Plaže su vrhunsko mjesto za uvaljivanje kako očajnika, tako i baždarenih galebova jer svoju lovinu mogu analizirati pod svim kutovima, izbrojati joj svaku celulitnu boru i utvrditi kojom silom joj bradavice probijaju badić, a sve prije nego pristupe ritualu zavodničkog budaliranja. Gdje drugdje imate sličnu priliku? Evo, dakle, kratki šalabahter

Što si po horoskopu?
Uspostavi instant vezu sa sazviježđem i pokaži joj kako imaš svemirski širok um jednostavnim pitanjem: 'Što si po horoskopu?' Pitanje koja spaja ljude od pamtivijeka ima i svoje idealne ljetne odgovore tipa Riba ili Djevica, zavisno od ukusa plažnog astrologa, ali ako i nisi te sreće, ne odustaj prerano. Možda ti se sreća smiješi s Jarcem ili kineskim Majmunom, nije sve u zvijezdama, ima nešto i u gaćicama. Doduše, tu spoznaju sačuvaj za malo kasnije.

Jesi za odbojku?
Odbojka je savršeno u skladu s našom početnom tezom da je plaža izuzetan okoliš za upoznavanje tajne veze između napikiranog komada i zakona fizike. Mala partija odbojke i evo vas načisto s gravitacijom, elastičnom silom i zakonom akcije i reakcije u predjelu grudnog koša. Ako cura pristane na odbojku, praktički vam je rekla da nema loptice s kojom se neće poigrati, tako da imate sve razloge za totalnu euforiju i još veću prpu.

E, izronio sam ti morskog krastavca
Budi vitez i izroni naciljanoj dami nešto ekskluzivno i s porukom. Morski krastavac će joj ispričati o tebi sve ono što izmiče snazi ljudskog govora. Dakle, malo ga stisni i pusti da se izrazi umjesto tebe, baš kao što čine kitice ruža i dijamanti od parsto karata. Još ako dama ima razvijen osjećaj za metaforu, mogla bi uputiti pogled prema tvojim herojskim gaćicama. Zato pripazi na dimenzije ulovljene zvijeri da ne bude viška kontradikcije. To je totalni turn-off.

Fali nam četvrti za belu
Nauči igrati belu. Odmah. Ne zbog plaže, ljeta, loših uleta, već, ono, zato. Nego, da, kartanje vas dijeli svega jedno slovo od vaše druge omiljene aktivnosti tako da, ukoliko privolite trebu da s vama podijeli špil, praktički ste je privoljeli na štošta drugo, a da toga još nije ni svjesna. Zato pripazite koje adute zovete. Pad ili prolaz može presuditi svega jedan štih.Imaš pijeska među prstima
Šarmeri odavno znaju da je jedna od najboljih tehnika uleta pokazivanje očitog. Ono, 'gle, imaš nos' ili 'dlakava si na glavi'. Na plaži ćete bez beda poentirati s 'imaš pijeska među prstima', dok će oni nešto hrabriji izvaliti 'mokre su ti gaćice, a znam i zašto'. Ipak budite spremni na činjenicu da vas umjesto simpatičnog smješka može dočekati nevjerojatno avangardan komad žene s protupitanjem: 'Da, i što ćeš poduzeti po tom pitanju?'. Ukratko, budi spreman na ekspresni razvoj scenarija.

Ležiš na mom mjestu
Ljubavnu priču možeš započeti na milijun načina, ali ako ti pođe za rukom biti simpatično bezobrazan, ta bi priča mogla imati i par sretnih klimaksa. Recimo, uletiš s brijom da ti je legla na tvoje legendarno mjesto. Nije da se treba maknuti, samo neka bude toliko ljubazna i napravi ti mjesta da se ti legneš ispod.

Imaš jastučiće za napuhavanje?
Ima komada koji se žare i pale na nemušte, zbunjene i koji tonu kao olovo. Uleti curi s pitanjem ima li leptiriće ili, ako ne, bi li te htjela naučiti plivati. Reci joj da su ti mnogi već pokušali pokazati, ali nisi imao dovoljno motivacije. Sad, bed je ako treba fakat ima leptiriće, i to one od klinca koji je upravo u vodi s mišićavim taticom.

Peraje s visokom petom
Naruči preko neta jednu peraju-štiklu i uleti curi s pitanjem: 'Sori, Pepeljugo, mislim da si ovo jučer izgubila...' Nakon što prasne u smijeh, vjerojatno će ti reći da to nije njezino. E, sad ti je sjela na volej, pa ispali: 'Čekaj, hoćeš reći da ja nisam lik iz bajke?' I je'n, dva, tri - evo vas u znojnoj prozi. Osim...Ako ju je fakat izgubila. U tom slučaju bježi glavom bez obzira. 

Čitaj Dostojevskog
S invazijom bogatih Rusa i njihovih upicanjenih kćerkica, kud ćeš bolje razmijeniti slavenska iskustva nego s Dostojevskim ispod pazuha. Reci joj da ti je super onaj njegov roman o tipu što kolje bakice i da ti je žao što nije napisao par nastavaka, nego sve isfurao na neko kršćanstvo i uništio potencijalno odličan krimi serijal. Ako ne upali s Dostojevskim, ponesi oba toma 'Rata i mira'. Veličina je još uvijek važna.

Budi generalno frajer
Skači, prskaj, kočoperi se, isteži, bacaj, raskreči noge, podigni ramena, prolazi rukom kroz kosu i generalno budi koncentrat frajerluka na tri metra od njenog ručnika. Baci joj blagi kutni smiješak Johna Waynea svake tri minute i pokaži da ti je u glavi par drugih tvari osim Indijanaca i poštanskih kočija. Nakon te daljinske obrade, prijeđi na drugu fazu u kojoj joj prilaziš i isporučuješ svoj standardni galebarski libreto: 'Čuj, ono, gled'o sam te malo... OK si, ono, ku'iš. Mmm... I, što ima?'