GORE NE MOŽE

10 naj susjeda iz pakla

20.05.2012 u 11:11

Bionic
Reading

Svatko ima barem jednu zanimljivu priču sa susjedom koji kao da je iz pakla izašao. Ako nemate, to znači da ste možda onda vi negativni subjekt priče. Bilo da se radi o urlanju u tri ujutro ili o opsesivno-kompulzivnom skupljaču smeća, nerazuman susjed nam može zagorčati život do te mjere da počnemo razmišljati o selidbi. Ovo su neke od stvarnih priča

Dobitnik lota - Carroll
Michael Carroll - ljubitelj auto utrka

Ako živite u kući, moguće je da za susjeda imate ljubitelja automobila koji svako slobodno vrijeme provodi u garaži usavršavajući motor na svom oldtajmeru ili glancajući limenog ljubimca. Ipak, sigurno nije ni do koljena Michaelu Carrollu. Ovaj mladić iz Norfolka u Velikoj Britaniji poznat je kao 19-godišnji dobitnik 9,7 milijuna funti na lotu 2002.

No, da ne nabrajamo zašto je Michael najbolji primjer toga kako novac kvari čovjeka, spomenut ćemo samo da je kupivši kuću u Norfolku u stražnjem dvorištu izgradio trkaću stazu za uništavanje automobila. Prašina i buka koju je s prijateljima proizvodio na svojem perverznom igralištu natjerali su susjednu obitelj da živi u dnevnom boravku gdje su posljedice bile nešto blaže. Osim ispušnih plinova i nepodnošljive konstantne buke, Michaelovi su susjedi povremeno morali izbjegavati i opasne požare koje bi uzrokovali sudari na pisti, vatrometi i sigurnosne baklje koje su zaigrani dečki s vremena na vrijeme bacali preko njihove kuće.

Paula Bolli - susjeda iz gnojiva

Kad su pitanju svađe susjeda, ostavljanje izmeta u tuđem dvorištu i nije toliko nova metoda, no Paula Bolli ju je dovela do krajnosti. 80-godišnjaci Gus i Lucille Midura iz Mariners Harbora na Staten Islandu godinama su bili u svađi sa susjedom Paulom Bolli dok gospođa Bolli nije odlučila u vlastito dvorište iskrcati oko 45 kubičnih metara konjskog gnojiva, samo da bi ih razljutila.

Bez obzira na to koliko je ostarjeli par bio neugodan prije, ni drugi susjedi nisu mogli vjerovati kad im je ulicu jedan dan preplavio smrad životinjskog izmeta. Naravno, uskoro se pojavila i vojska štakora koja je jedva čekala da se pogosti. Pa vi tjerajte po svome...

Jeanne Wilding - žena koja postavlja klopke

Zamislite da se jedan dan probudite i u dvorištu pronađete mrtvu mačku, na cesti ispred kuće mrtvog psa, a malo dalje razbijeno staklo ili neke druge opasne predmete. Tako je izgledao gotovo svaki dan susjedima Jeanne Wilding na sjeveroistoku Engleske. Njihovi su životi konstantno ispunjeni iznenađenjima i cik-cak vožnjom jer su im ulice često zakrčene životinjskim leševima, naslagama razbijenog stakla, čavlima i životinjskim izmetima koje često nalaze i u vlastitim dvorištima.

Premda je dobila sudsku zabranu i opomenu zbog svog ponašanja, pretpostavljamo da susjedi još uvijek spavaju s nekakvim oružjem ispod jastuka za slučaj da Jeanne jednog dana odluči da joj životinjski leševi više nisu dovoljni.

Paula Ariail i David Johnson - kradljivci identiteta

Susjedi uopće ne moraju biti glasni, nepristojni ili na bilo koji očit način neugodni da bismo ih mogli proglasiti susjedima iz pakla. Zapravo, najgori su oni koje nikako ne možete otkriti, a zapravo se u njima skriva neki novi Norman Bates.

Paul Douglas je preminuo u svom stanu u Jacksonvilleu na Floridi 2008, no kako je bio bez prijatelja i rodbine, nitko to tjednima nije znao. Sve dok nije došla Paula Ariail koja je živjela u istom hodniku i zabrinula se kako dugo nije vidjela susjeda. Otkrivši njegovo tijelo, umjesto da kao svaki normalan čovjek nazove policiju, Paula je prvo odnijela sve stvari iz njegovog stana, a zatim se poslužila i Douglasovim kreditnim karticama i čekovnom knjižicom. Uhapšena je vrlo brzo nakon što ju je policija ulovila da vozi mrtvačev auto.

David Johnson
našao se u sličnoj situaciji, ali imao je pomagača kad su našli susjeda Fredericka Kesslera mrtvog u stanu u Baltimoreu 2004. Dvojac je na brzinu podmirio Kesslerove dugove, platio porez i uspio ga 'održati na životu' u očima sustava čak do 2007! Kad su uhvaćeni, otkriveno je da su otvorili nekoliko računa na njegovo ime i ispraznili mu mirovinski fond.

David Constantine - lik iz horor scenarija

Kad biste sad išli smišljati najgori scenarij za horor film u kojem bi glavnu ulogu negativca imao susjed, vjerojatno se ne biste sjetili ni pola stvari koje je David Constantine iz Lanchestera priredio svojim novim susjedima, bračnom paru Ward. Lošesusjedski odnosi kulminirali su kad je David pokušao Stefanu Wardu podmetnuti pokušaj ubojstva samo zato što mu jednog dana nije imao vremena pomoći oko motora.

Prije toga, na Wardove je pucao iz zračne puške, lupao im po zidovima usred noći, prijetio, podigao im bodljikavu žicu oko kuće dok su bili na godišnjem odmoru, jednom je čak samog sebe mlatnuo u lice tavom i optužio Stefana za napad (za što je ovaj kažnjen sa 1000 funti). Veliko finale ludila odigralo se kad je Stefan uhapšen zbog pokušaja ubojstva s nekoliko uboda nožem Constantinea. Na sreću, policija je u Davidovoj kući pronašla zavidnu kolekciju noževa, sjekira i vatrenog oružja te gomilu bilježnica ispisanih porukama mržnje prema Wardovima.

Crkva - susjed iz pakla?

Ako pitate Medicinski centar u Glen Edenu na Novom Zelandu, da, to je moguće. Naime, njihovi prvi susjedi, Župa Majke Božje Lourdske, unajmila je zaštitare kako bi spriječila medicinsko osoblje i pacijente da prolaze putem koji smatraju svojim do ulaza u Centar. Crkva tvrdi da posjeduje zemlju na kojoj je izgrađen put koji obje ustanove koriste i traži 3000 dolara godišnje od Medicinskog centra za pravo korištenja premda se tretira kao zajednički od 2004.

Njihove u razmirice nedavno završile na sudu pa još nije poznato kako će spor završiti.

Reakcije susjeda prije Madonninog useljenja
Madonna

Pop diva Madonna je stekla barem jednog neprijatelja otkako se ponovno preselila u Ameriku. Naime, njezina susjeda, Karen George, tužila je tvrtku koja se brine za njihovu zgradu u New Yorku jer, kako kaže, uprava tvrtke nije učinila ništa kako bi spriječila Madonnu da svoj stan koristi kao studio za probe. Madonna i njezini gosti su plesali, pjevali i trenirali po cijele noći i toliko glasno da nitko nije mogao spavati. Premda je vježbala za svjetsku turneju, Karen smatra da je za to mogla iznajmiti adekvatan prostor, no pjevačica očito nije marila što su susjedi nezadovoljni, čak ni kad su je zamolili da im da svoj raspored kako bi se oni mogli prilagoditi njoj. 'Muzika trešti po cijele noći, a buka bubnjeva i basova je tolika da se zidovi tresu', rekao je jedan od susjeda u prilog tužbi. Upravitelji zgrade objasnili su stanarima da su već priprijetili Madonni izbacivanjem ako se ne stiša.

Simon Cowell

Zvijezda reality televizije i glazbenog svijeta, Simon Cowell, nije toliko popularan na Sunset Boulevardu u Los Angelesu. Opsežno uređenje krajolika i kuće vrijedne 4,8 milijuna dolara, čini se, nikad neće prestati i u potpunosti je već izludjelo susjede. Judy Wolf, vlasnica 7,5 milijuna dolara vrijednog posjeda do Simonovog, rekla je: 'Izgradnja traje već pet godina i već sam više puta bila na rubu živaca.' Cowell čak ne dopušta radnicima i zaposlenicima da koriste prilaz do kuće, što znači da moraju parkirati na ulici, čime uzrokuju gužve i zastoje. Premda je Simon jako zadovoljan svojim imanjem te je jednom prilikom rekao kako se u tom dijelu L.A.-a osjeća kao kod kuće, njegovi se susjedi zasigurno ne bi složili s njim. Osim konstantnih radova, poznat je i po glasnim razuzdanim zabavama na koje ljudi pristižu tek oko 23 sata.

Sean Connery

Možda to nema veze s godinama, ali 77-godišnji glumac Sean Connery svojim je susjedima na Upper East Sideu na Manhattanu priredio pravi pakao. Naime, glumac posjeduje posljednja dva kata zgrade, dok su donja četiri u vlasništvu oftalmologa dr. Burtona Sultana i njegove obitelji. Connery si je utuvio u glavu da mora imati cijeli posjed iz 1869. godine za sebe, pa makar mu to bilo zadnje što će učiniti u životu. I tako su počele muke za Sultana i njegovu obitelj. Uputio je radnike da budu glasniji što je više moguće, a uz to obitelj ispod se počela suočavati s neobičnim izazovima poput neobičnog dima, s poplavama, štakorima i glasnom muzikom i slično. Doktor je sve uredno prijavio, a glumcu u prilog ne ide ni navodno pismo Conneryjevog odvjetnika koje je procurilo u javnost, a u kojem stoji: 'Mislim da bismo ga (Sultana) mogli pritisnuti s nekoliko tužbi i nadati se da će ga to ili zauvijek obuzdati ili ga natjerati da odseli.' Sultan je u medijima glumca okarakterizirao kao 'podlog, bezobraznog, debelog starog čovjeka'.

Rihanna

Premda pop pjevačica medijske stupce puni ne samo zahvaljujući glazbenoj karijeri, nedavno je otkriveno da i nije susjeda za poželjeti. Christian Moeller podnio je tužbu protiv Rihanne i protiv vlasnika koji joj iznajmljuje kuću, zbog 'napada na privatnost, neugodnosti, zlouporabe i upada na privatni posjed'. Moeller tvrdi da pjevačica stalno prima goste koji se konstantno vozikaju kroz njegovo dvorište da bi došli do njezine kuće, ali i ostavljaju automobile na njegovom travnjaku. Ako se prisjetimo priče o Davidu Constantineu, Rihanna se onda čini kao bubica, a Christian kao oportunist. Ali tko smo mi da sudimo...