APSOLUTNI TREŠ

10 naj retro poklona za 8. mart

03.03.2013 u 10:11

Bionic
Reading

Kako bi današnja, suvremena i moderna žena reagirala kada bi je njezina lošija polovica iznenadila za 8. mart, kako su to radili muškarci prije 20-ak godina? E pa ako ste muškarac, a želite biti retro i zabavni, evo nekoliko primjera od kojih – zastaje dah

Kristalna zdjela za slatkiše

Ok, može i porculan, keramika, ali kristal je ipak vrh vrhova i po mogućnosti neka bude debeo te što teži. Prednost ima ako je u obliku lista, bombona ili ako je, pak, zdjela podijeljena na četiri jednaka dijela kako bi se u svakom od njih našla druga vrsta slatkiša, kolača i slično. Mogu to biti i kristalne čaše, no obavezno ih smjestite u regal ili vitrinu sa staklenim vratima, a vadite ih samo kad dođu gosti.

Aparat za zavarivanje plastičnih vrećica

Ako je vaša žena prava domaćica, za 8. mart oduševit će je aparatić pomoću kojega će joj spremanje voća, povrća, ali i zimnice biti znatno lakši. Ako ste srećković, uz aparat ćete na poklon dobiti i folije za vakumiranje. Praktično, zar ne?

Keramičke figure za regal

Što je regal bez krupne divljači? Po mogućnosti neka to bude jelen, srna, a ako želite biti patetični i romantični, osvojit ćete je keramičkim golupčićima (obavezno bijele boje) u slatkom poljupcu. Ako je vaša supruga vjernica, ne zaboravite na keramičke Gospe.

Mašinica za rezance

Ako će vaš odabir biti mašinica za rezance, mora se voditi računa da:
a)mašina bude ručna,
b)može se pričvrstiti za stol i to dovoljno čvrsto 'da ne pleše',
c)nudi mogućnost rezanja širokih rezanaca te uskih za juhu,
d)ima valjke za stanjivanje tijesta.

Flajš mašina

E, tu se ne smije štedjeti. Neka to bude onaj stari, klasični, željezni aparat. Ručni, naravno. Najvažnije je da ima dobre i dugotrajne noževe. Dobro se raspitajte kod prodavača. Da vam ne bi umjesto sitno mljevenog mesa, iz mašine ispadale hrenovke.


Gondola

Venecijanski čamac, ali riječ je zapravo o glazbenoj kutiji s veslačem na krmi i balerinom na pramcu. Ako je pronađete, smjestite je na počasno mjesto, primjerice televizor. A kada dođu gosti, navijte je i – prepustite se.

Goblen

Ako vaša draga ima viška vremena, goblen će biti savršen poklon. Iskažite se s četiri godišnja doba ili, još bolje, motivom konja na pojilu. A kada njezine ručice to vrijedno izvezu, ne zaboravite je iznenaditi baroknim okvirom.

Zidni sat kukavica

Ako je vaša draga perfekcionista, a još k tome ljubitelj životinja i prirode, kukavici će se sigurno veseliti, ali ne bilo kakvoj. Neka to bude sat ručne izrade, primjerice, rezbareno drvo, i, naravno, obavezno s utezima na lancima. Kod prodavača se raspitajte oglašava li se kukavica svakih pola sata ili pak svaki puni sat. Uvijek radije odaberite obojano drvo, s motivima lišća i papiga.

Karanfili

Što reći nego – bez crvenog karanfila ne pojavljujte joj se pred očima. Uz to savršeno paše i bombonijera, na kojoj obavezno mora biti slika cvijeća, ali bez obzira na lijep prizor, zamotajte je u papir, bijeli naravno.

Pas koji miče glavom

Ako je vaša bolje polovica vozačica, a pritom i nježna duša, razveselite je malim slatkim psićem koji miče glavom ili možda povećom lutkom koja će imati počasno mjesto na bračnom krevetu, naravno, nakon što preko njega navučete dnevni svileni prekrivač.