NE POKUŠAVATI

10 naj failova na snijegu

26.01.2014 u 12:06

Bionic
Reading

U snježnim aktivnostima jednako vole uživati stari i mladi i iako načelno ne volimo zimu te sve što ona sa sobom donosi, snježne aktivnosti mogu biti izuzetno zabavne. Pritom ne mislimo samo na druženje na otvorenom u dobrom društvu uz čašicu kuhanog vina, rakije te kobasica raznih vrsta kao dodatak. Ipak, zbog svojih svojstava snijeg je odličan medij za nezgode, a danas ćemo vam predstaviti onih deset najgorih; ili najboljih, ovisi kako gledate na to

Snijeg i njegove različite varijante su skliski i to je fakat koji bismo svi trebali imati na umu kada odlučimo uživati u radostima koje isti sa sobom donosi. Često o tome, poneseni dječačkom razdraganošću i veseljem, ne razmišljamo, a rezultat može biti prilično koban, no ekstremno zabavan.

Snijeg i vožnja jednostavno ne idu zajedno

Bilo da niste baš vješt vozač na snijegu ili ste sniježni automobilski as, po snijegu ne biste trebali baš voziti, pogotovo ako kao i mnogih godina do sada zimska služba grada u kojem živite ostane iznenađena snijegom.

Snijeg i skijanje te slični sportovi nisu za svakoga

Nisu, nećemo se lagati, osim ako ste potomak klana Kostelićevih ili neke druge ‘skijaške’ obitelji. Skijašima amaterima nije lako, a evo i dokaza.

305333,305087,304774,311732

Ne bi li Rusi trebali biti majstori snježnih aktivnosti?

Ne. Iako im je zemlja dobar dio godine pokrivena snježnim pokrivačem, Rusi se također baš ne snalaze na snijegu. Je li razlog tome pokoji promil više ili jednostavna činjenica da su malo ‘hrabriji’ od ostalih što se aktivnosti na snijegu tiče, prosudite sami, no kompilacija ruskih sniježnih dogodovština izuzetno nam je zabavna.

Psi obožavaju snijeg, no nije im lako

Štenad te psi raznih vrsta načelno uživaju u snijegu, no sve iznad 40 centimetara bijele padavine psima predstavlja nepremostivu prepreku pri kretanju.


Mačke i snijeg jednostavno se ne vole

Uz pokoji izuzetak, mačke ne vole snijeg te s obzirom na to da se radi o vodi u drugom agregatnom stanju, predstavlja im ljutog neprijatelja. U prilogu ćete upoznati mačku koja je doista zbunjena snježnim pokrivačem. Probala je ona s kopanjem, probijanjem, no jednostavno joj nije išlo.


Ne eksperimentirajte s kućnim ljubimcima

Bilo da kao kućnog ljubimca imate vijetnamsko prase, tarantulu, tvora, zlatnu ribicu ili neku sličnu životinju, nemojte ih izvoditi na snijeg. Iako će vaš video uradak na nekom od popularnih online video servisa prikupiti određeni broj gledanja i moći ćete se pohvaliti okolini da ‘ste uspjeli u životu’, jednostavno nemojte. Životinje tih vrsta jednostavno nisu baždarene za obitavanje na snijegu.


Zakone gravitacije djeca najbolje utvrđuju na snijegu

Mala djeca, a pokoja i malo veća, načelno su nestabilna na nogama. Hodanje i trčanje po čvrstoj podlozi zna im predstavljati problem, no kada u cijelu stvar uključimo sklisku podlogu, problem se multiplicira. Uostalom, pogledajte.


Bliski istok pod snijegom, čuda su doista moguća

Naši bliskoistočni rođaci imaju sreće ako barem jednom u životnom vijeku u nekim dijelovima svojih matičnih zemalja dožive snježne padavine. Kada se to i dogodi, oduševljenje je neizmjerno te im ne preostaje ništa drugo nego glavom naprijed ‘zaroniti’ u snijeg.


306765,305700,310235,300316

Ljudi su doista spremni učiniti štošta za nekoliko trenutaka internetske slave

Čisto da znate, snijeg je odlična prilika da se promovirate pa bilo to i u egativnom smislu. Evo, recimo, upoznat ćete djevojku koja se odlučila skinuti u donje rublje te pokazati raskoš svog tijela na snijegu. Naravno, nije uživala ni jedne jedine sekunde, no ne možemo joj ništa zamjeriti, ipak je našla svoje mjesto u našim snježnim failovima. ;)


Snijeg treba 'očistiti', no to ne biste trebali činiti ovako

Bilo da čistite snijeg pred stambenom zgradom u kojoj obitavate ili ste vlasnik samostojeće nekretnine, kada snijeg napada, potrebno ga je ‘očistiti’. Ono što nikada ne biste trebali raditi prikazano je u ovom videu.


Bonus - sniježnim strojevima treba znati rukovati

Iako smo već naveli deset načina kako se dobro natući na snijegu te failati tijekom snježnih radosti, odlučili smo vam pridodati i bonus video. Ako ste odlučili nabaviti neki od strojeva za čišćenje snijega, molimo vas da se naučite služiti istim jer ćete u protivnom ispasti potpuni telac, baš kao muškarac iz ovog videa.