MOJA KUĆICA - MOJA SLOBODICA

10 naj cimera iz pakla

  • Autor: T. B.
  • Zadnja izmjena 15.07.2012 12:05
  • Objavljeno 15.07.2012 u 08:00
žena muškarac čišćenje

žena muškarac čišćenje

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Pixland

Konačno ste odselili iz roditeljske kuće i spremate se napraviti svoj prvi korak u samostalni život. Kako biste uštedjeli, nalazite sobu u studentskom domu ili ste se dogovorili s poznanikom da podijelite troškove stanovanja i budete cimeri. Ono što niste znali jest da nisu svi cimeri cvijeće – s nekim ljudima se jednostavno ne da živjeti

Ovisnik o igrama

U slučaju da ste muško, u prvo će vam se vrijeme činiti da ste dobili najboljeg cimera na svijetu. Novi sustanar vas je u potpunosti osvojio najnovijim video-igrama i TV-om na kojem se vidi svaka pora na licu animiranih likova.

No nakon što nekoliko mjeseci niste zbog igranja uspjeli vidjeti nijedne vijesti, a kamoli utakmicu te što svakom prilikom morate skupljati zgužvane vrećice od grickalica i prazne kartonske kutije od pizza, počinje vam biti jasno da nekoliko završenih nivoa video-igre možda neće biti dovoljna nadoknada za potpunu odsječenost od svijeta i nemogućnost da pozovete prijatelje k sebi.

Ako ste žensko, velika je vjerojatnost da uopće niste uselili s takvom osobom – veliki TV i računalne igre jednostavno vas ne uzbuđuju koliko uredni cimeri koji povremeno napuste fotelje.

Ljubitelj životnija

Još se dobro sjećate kad ste rekli kako nemate ništa protiv psa ili mačke svom novom cimeru. Sad mislite da je on možda čuo da nemate ništa protiv pasa i mačaka.

Novi sustanar doselio je s tri mačke, dva pasa, papigom, tri ribice i farmom mrava. Dok ste gledali kako pretvara stan u Noinu arku već ste izgubili prvu bitku – jedan pas je zauzeo stratešku poziciju na vašoj omiljenoj fotelji, mačke su nestale na visoke police i ormare te ispod vašeg kreveta, a drugi pas je svoju pažnju posvetio uništenju vaših tenisica.

Na kraju dana je većinu prostora zauzela hrana za životinjsko carstvo, a vi ste otkrili kako ste zahvalni što ribe žive u akvariju, a papige u kavezu – to jest bili ste zahvalni dok papiga nije počela svoje imitacije televizijskih prijenosa sjednica iz Hrvatskog sabora. Novog cimera ste potražili kad je jedan od pasa srušio i razbio terarij s mravima.

Thinkstock

Thinkstock

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Partijaner

Svaki dan je prekrasan, a svaka je noć – tulum. Barem tako misli vaš novi cimer koji je u tjedan dana već pet puta organizirao party u vašem zajedničkom stanu. Ostala dva dana je bio na tulumu negdje vani, te se u šest ujutro s još nekoliko ljudi pojavio na vratima kako bi organizirao after party.

Ne znate otkud mu vrijeme i novac, no vaš je novi cimer sposoban tulumariti svaku večer (i dobar dio dana), a policija koju su susjedi već nekoliko puta pozvali sad dolazi unaprijed kako bi pomogli nositi hranu i piće. Kronično ste neispavani, a od čišćenja ste odustali već treći dan.

Grozite se pomisli što će biti kad dođe vrijeme ispita.

Alkoholičar

Vaš sustanar cijelo vrijeme za sobom svuda po stanu ostavlja flaše – prazne i pune – a njega prati roj vinskih mušica. Povremene nesuvisle svađe s TV-om i buđenja na podu s licem u vlastitoj bljuvotini za vašeg su cimera uobičajena stvar.

Svu hranu za zajednički prostor morate nabavljati sami jer su vašem sustanaru sve kalorije u kašeti piva ili u litri crnog. Jedina stvar koja vas tješi je da možete organizirati tulum kad god hoćete jer uvijek imate dosta pića u kući.

Kompulzivno-opsesivni redoholičar

Dobili ste mirnog, tihog i vrlo urednog cimera. Taman ste pomislili da niste mogli postići veći zgoditak od njega kad ste primijetili nekoliko čudnih sitnica – svakodnevno usisavanje i čišćenje, pomicanje predmeta na svoje mjesto te neobičan niz mirisa dezinfekcijskih sredstava kojim vam je stan počeo odisati.

Shvatili ste da ste nagrabusili kad ste jednom prilikom otišli na toalet i ostavili časopis i kavu na stolu, da biste po izlasku vidjeli da je šalica već oprana, a novine na uredno složenoj (po datumima izdanja) hrpi ispod stolića. Konstantno upozoravanje u vezi skidanja obuće pri ulasku u stan, neprekidno otvaranje prozora, te stalno pospremanje (čak i vaših stvari) na kraju vas je doveo do ruba živčanog sloma i u potrazi ste za novim cimerom.

Ovisnik o klađenju

Kao i uvijek, sve je počelo dobro – cimer vam je mjesec dana bio slika i prilika normalnog sustanara s kojim je užitak dijeliti životni prostor. No kad je došlo vrijeme plaćanja stanarine dogodilo se malo zakašnjenje. Niste na to obraćali previše pažnje jer se svakom može dogoditi.

Kad ste sljedeći mjesec primijetili da vam nedostaje nekoliko knjiga, vaš je cimer priznao da ih je nakratko morao založiti kako bi povratio novac koji je izgubio na poker-automatima tijekom mjeseca, no uspio vas je uvjeriti da je sve u najboljem redu i da vam je literatura za ispit već na putu kući.

Zadnji mjesec su stvari došle do svog vrhunca kad ste po stanarinu morali otići u bolnicu jer su vašem cimeru neki utjerivači 'poravnali' kosti. Kroz zavoje i gips uvjerio vas je kako je sve za pet te vam dao žetone i adresu kockarnice u kojoj ih možete unovčiti.

Seksoholičar

Nije vam dugo trebalo da shvatite kako nećete imati priliku mirno spavati nakon što je djevojka vašeg cimera počela svakodnevno dolaziti. Osim što je cura vašeg sustanara češće spavala u vašem stanu nego u svojoj kući, konstantno škripanje i lupkanje kreveta dok se njih dvoje zabavljaju u postelji znalo vas je držati budnim do sitnih jutarnjih sati.

Nezasitni seksualni apetit vašeg cimera nije se zaustavio ni u njegovom krevetu, već je svoje tragove ostavio u kupaonici, na stolu za kojim jedete, fotelji iz koje gledate TV te na još nekoliko mjesta za koja jednostavno niste mislili da je moguće iskoristiti za takve aktivnosti. Nakon mjesec dana intenzivnog čišćenja stana i izbjegavanja stola na kojem se tko zna što prolijevalo bacili ste se u potragu za novim cimerom.

Thinkstock

Thinkstock

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Mamina maza

Nekoliko ste mu puta skuhali kavu i oprali rublje. Učinilo vam se da vam možda nije zahvalio onoliko koliko je trebao, no niste ni sanjali da će vas potpuno nevinog izraza lica ponovo tražiti da mu napravite to isto te još nekoliko sitnica.

Vaš novi cimer u glavi još uvijek stanuje kod svojih roditelja, a mamu ste mu zamijenili vi. Očekuje da perete, čistite, kuhate i da mu po mogućnosti pomognete i učiti za ispite. On, naravno, vama nikad nije na raspolaganju. Prigovaranjem ćete jedino izazvati njegov odlazak te biti prisiljeni naći novog cimera koji možda ispadne, na primjer, alkoholičar.

Cimeri sa smislom za humor

Ponekad jednostavno uselite s najboljim prijateljima. Grupa duhovitih prijatelja je, naravno, uvijek raspoložena za neku neslanu šalu, pa je najbolje čuvati se njihovih psina.

Dovoljno je samo pogledati ovu reklamu da svakom bude jasno kako treba pažljivo birati cimera.

Wayne Rooney

Prema riječima nogometaša Juana Sebastiana Verona, Wayne Rooney je najgori mogući cimer na svijetu. I sam je priznao kako ne može zaspati bez zvuka suprugina fena ili usisavača, što je njegov kolega potvrdio.

Osim čudnih načina uspavljivanja Rooney također ima vrlo bizaran bioritam, pa nije nevjerojatno kad usred noći probudi kolegu da zaigra s njim neku video-igru.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!