suradnja s umirovljenicima

IDS i ISU potpisali sporazum o suradnji na izborima za Europski parlament

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 18.04.2019 12:09
  • Objavljeno 18.04.2019 u 12:09

Valter Flego

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Istarski demokratski sabor (IDS) i Istarska stranka umirovljenika (ISU) potpisali su u četvrtak sporazum o podršci i suradnji na izborima za Europski parlament i tako podržati Valtera Flegu,kandidata IDS-a i ujedno nositelja liste Amsterdamske koalicije

"Odnos prema umirovljenicima jedno je od najvažnijih mjerila razvoja zajednice, grada, čitave zemlje, a IDS iznimno cijeni, poštuje, sluša i uvažava istarske umirovljenike. Briga za naše starije i nemoćne oduvijek je bila jedan od prioriteta naše stranke", rekao je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Ustvrdivši kako su u Istri vidljivi konkretni rezultati kojima se podiže kvaliteta života umirovljenika, a postoje i planovi dogradnje i izgradnje novih domova za starije i nemoćne koji će se realizirati i uz pomoć EU fondova, Miletić je istaknuo kako je do sada uloženo u Dom za starije osobe Alfredo Štiglić u Puli, u zgradu Depandanse Doma, Gerontološki centar Vila Trapp, Dom za starije osobe Domenico Pergolis u Rovinju, te u Domovima za starije osobe u Raši i Novigradu.

Izrazivši zadovoljstvo potporom ISU-a Flego je najavio da će kao i do sada, ali na višoj razini, onoj europskoj, ustrajno raditi na realizaciji programa i projekata koji će istarskim umirovljenicima omogućiti bolji i kvalitetniji život.

"Udio starijih u Istarskoj županiji iznosi oko 18 posto, uz trend povećanja. Uloga države u skrbi za taj dio stanovništva uglavnom slabi, mirovinski sustav je u krizi, usluge za ovisne starije osobe se ne razvijaju, dok se teret financiranja usluga uglavnom prebacuje na lokalne i regionalne zajednice", ustvrdio je Flego.

Istarska županija sustavno provodi niz programa i projekata, kao što su program "Pomoć u kući", volontiranje putem Sindikata umirovljenika, dnevni boravak za umirovljenike, županijski Savjet za umirovljenike, gerontološki centar u Puli i brojne čitaonice za umirovljenike diljem Istre.

"Uvažavanje i razumijevanje starijih osoba temelj je svakog razvijenog društva. Stoga je naša zajednička dužnost voditi skrb o njima te im osigurati odgovarajuću brigu, kako bi se osjećali dostojanstveno, sigurno i zaštićeno", naglasio je Flego.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!