NAKON INSPEKCIJE

Zbog maltretiranja kazneno prijavljena djelatnica osječkog dječjeg centra 'Klasje'

21.07.2023 u 18:50

Bionic
Reading

Djelatnica osječkog dječjeg centra 'Klasje', u kojemu je nadležno Ministarstvo nedavno provelo inspekcijski nadzor, kazneno je prijavljena zbog sumnje u povredu djetetovih prava. Ispitana je u osječkom Općinskom državnom odvjetništvu

Nakon dojave o neprimjerenom ponašanju djelatnice prema djeci te objave audio snimke na kojoj se čuje dječji plač i odrasla osoba koja se djeci obraća pogrdnim i izrazito neprimjerenim riječima, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u toj je ustanovi provelo inspekcijski nadzor, kojim su potvrđeni navodi iz zaprimljene dojave.

Ne navodeći identitet osumnjičenice, niti naziv ustanove u kojoj je zaposlena, osječko općinsko tužiteljstvo u petak je izvijestilo da je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave osječko-baranjske, ispitana 59-godišnjakinja zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičena 59-godišnjakinja 28. svibnja, kao zaposlenica u javnoj ustanovi na području Osijeka, počinila kazneno djelo povrede djetetovih prava na štetu nekoliko djece, odnosno da je svojim ponašanjem ugrozila pravilan psihološki razvoj djece te ih izložila prekomjernoj patnji, navelo je tužiteljstvo.