obračun u klubu

Završava suđenje za ubojstvo Sablje u Ritzu

12.01.2024 u 10:52

Bionic
Reading

Suđenje za ubojstvo Tomislava Sablje u noćnom klubu Ritz u travnju prošle godine došlo je do samog kraja. Tužiteljstvo tvrdi da je dokazano da je Kristijan Knego ubio Sablju, a nije se radilo o nužnoj obrani u obračunu u noćnom klubu

Ključan dokaz, prema stavu tužiteljstva je snimka iz koje se vidi da nije bilo sukoba u klubu u trenutku kada je Knego pucao u Sablju.

'Osim toga Knego je ispalio u Sablju četiri hica, pa je neprihvatljiva njegova obrana da je samo htio smiriti sukob. Naime, na snimci se vidi da više sukoba nije bilo i da Sabljo nije imao pištolj već je oružje bilo kod drugog gosta', navela je tužiteljica Anita Kalažić, piše N1.

Dodala je kako se iz snimke vidi da Knego prilazi Sablji, repetira oružje koje mu je donio Mraković i tek tada Sabljo, kako je opisala, traži pištolj natrag, ali ga ni tada ne usmjerava prema Knegi.

'Dakle, Knego nije pucao u nužnoj obrani što dokazuje snimka', istaknula je.

Prema stavu tužiteljstva i Mraković je bio svjestan da može doći do ubojstva pištoljem kojeg je donio Knegi, dok on u obrani tvrdi da Sablju uopće nije vidio.

  • +5
Završne riječi i presuda u slučaju ubojstva Tomislava Sablje Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL

Odvjetnica Ivana Špehar Janković koja brani Knegu iznijela je detalje koji ipak ukazuju da je Sabljo bio nasilan prema brojnim gostima i prijetio im pištoljem.

U izmijenjenoj optužnici tužiteljstvo je navelo da je Sabljo tražio pištolj da bi se obranio da Knege, što je prema stavu obrane, nevjerojatna konstrukcija za koju nema baš niti jednog dokaza.

Knego je zapucao prema Sablji tek kada je ovaj prema njemu uperio pištolj, navodi odvjetnica. Nakon prva dva hica, rekao je Knego u svojoj obrani, više se ničega ne sjeća. 'Sabljo je protupravno napao Knegu i prijetio da će ubiti osobe oko njega. Sva četiri hica ispaljena su u samo dvije sekunde, a na snimci je vidljivo da Sabljo nije puštao oružje sve dok nije pao na pod. Zato na osnovu svih tih činjenica proizlazi da se kazneno djelo nije dogodilo onako kako tvrdi tužiteljstvo već da se radilo o nužnoj obrani. Svjedoci su potvrdili da je Knego do tada profesionalno radio svoj posao, a nakon ovog događaja razvio je PTSP, sav se tresao i samo ponavljao ‘Morao sam pucati, morao sam pucati’. Sve je pokušao riješiti mirno, ali nije imao izbora', zaključila je odvjetnica.

Nakon što analizira argumente optužbe i obrane vijeće Županijskog suda u Zagrebu donijet će presudu.