neodgovorno u prometu

Vozili pod zabranom, odbili test i posjedovali drogu, svaki od vozača dobio je po 20 tisuća kuna kazne

02.09.2022 u 12:48

Bionic
Reading

Policijski službenici Postaje prometne policije Pula iz prometa su isključili dvojicu vozača koji su ugrožavali vlastitu sigurnost, ali i sigurnost drugih sudionika u prometu

Unatoč brojnim upozorenjima policije o potrebi poštivanja prometnih propisa, svakodnevno se u prometu evidentiraju vozači koji grubim kršenjem propisa ugrožavaju svoju, ali i tuđu sigurnost u prometu.

Policijski službenici prometne policije su 1. rujna oko 19.55 na raskrižju Mutilske ulice i Trga Republike zaustavili i kontrolirali 47-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao motociklom Peugeot. Vozilo je odjavljeno i za njega nema sklopljen ugovor o osiguranju. Prilikom kontrole vozač je dragovoljno izručio 10,5 grama marihuane te su mu ponudili test na prisutnost droga u organizmu, koji je odbio. Vozač i vozilo su isključeni iz prometa te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 22.000 kuna i zaštitna mjera tri mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilima A1 kategorije.

Istog dana oko 20.30 u Vodnjanskoj ulici policijski službenici zatekli su vozilo Hyundai pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 32-godišnji hrvatski državljanin. Izvršenom kontrolom utvrdili su kako vozač upravlja vozilom dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije te su mu, s obzirom na to da je posjedovao 2,7 grama amfetamina, ponudili test na prisutnost droga u organizmu, koji je odbio. Vozač je isključen iz prometa te mu je izrečena novčana kazna od 20.000 kuna i zaštitna mjera šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.